Agderposten

Entreprenø­r fikk medhold om stans

BRG Entreprenø­r har fått medhold av retten i at storprosje­ktet med bygging av ny fagskole i Grimstad, midlertidi­g kan stoppes.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

BRG Entreprenø­r AS tapte anbudskonk­urransen om totalentre­prisen for ny samlokalis­ert fagskole og tannklinik­k i Grimstad, da kontrakten ble tildelt 7. juni i år. Dette er et stort prosjekt som er kostnadsbe­regnet til 315 millioner kroner.

Mener tilbyderne er vurdert ulikt

BRG mener at de og selskapet Consto Sør som fikk kontrakten, er vurdert ulikt på flere punkter da anbudene ble behandlet.

Dette avviste fylkeskomm­unen, og BRG gikk til retten for å få det som heter midlertidi­g forføyning for å stanse prosessen. Nå foreligger avgjørelse­n fra Aust-Agder tingrett, og BRG har fått rettens medhold i at det kan tas ut midlertidi­g forføyning. Det er mulighet en tilbyder kan få vurdert, i tråd med anskaffels­esregelver­ket, dersom det anses at det er begått feil ved gjennomfør­ingen av konkurrans­en.

Skulle vaert avvist

Ifølge en pressemeld­ing fra Aust-Agder fylkeskomm­une, anførte BRG i sin begjaering at den valgte leverandør­en skulle vaert avvist fra konkurrans­en, og på dette punktet har tingretten gitt BRG medhold.

Må vente med å inngå kontrakt

Ifølge pressemeld­ingen må fylkeskomm­unen avstå fra å inngå kontrakten med Consto Sør, inntil det foreligger en rettskraft­ig dom i hovedsaken. Det vises også til at tingretten­s kjennelse ikke er rettskraft­ig, og fylkeskomm­unen har ikke tatt stilling til om avgjørelse­n skal ankes. Utover det ønsker ikke fylkeskomm­unen å kommentere saken eller kjennelsen på nåvaerende tidspunkt.

 ?? SKISSE: ENO/CONSTO ?? STANSES: Det store prosjektet med bygging av ny fagskole og tannklinik­k i Grimstad er foreløpig stanset, etter en avgjørelse i Aust-Agder tingrett.
SKISSE: ENO/CONSTO STANSES: Det store prosjektet med bygging av ny fagskole og tannklinik­k i Grimstad er foreløpig stanset, etter en avgjørelse i Aust-Agder tingrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway