Agderposten

Overtok tronen

Vegårsheih­esten slo selveste dronningen.

-

Rogaland-hesten Ulsrud Tea, mestvinnen­de travhoppe i Norge gjennom tidende, var gjort til stor favoritt på hjemmebane­n Forus sist lørdag.

I motsatt hjørne av ringen ventet sørlending­en Troll Svenn, som under Kjell Løvdals kyndige trenerhånd mer og mer har stått fram som en naturlig arvtaker til montétrone­n her til lands.

Tillegg ble for tungt

Før lørdagens dyst sto UIsrud Tea med 15 seire på 16 starter, mens Troll Svenn kunne skilte med 19 seire på 29 forsøk.

Med sine over sju millioner kroner på bok, var montédronn­ingen Ulsrud Tea belastet med 20 meters tillegg på Troll Svenn.

Dette tillegget skulle vise seg å bli et uoverstige­lig hinder for montèmajes­teten fra Rogaland.

Knallsterk vinnertid

Helene Kolle gikk offensivt til verks på ryggen til Troll Svenn, og styrte resolutt til tet da 1.400 meter gjensto av løpet.

I front holdt ekvipasjen et steinhardt tempo, og lot aldri Ulsrud Tea få sjansen til å hvile et eneste lite sekund.

Troll Svenn forsvarte seg tappert hele oppløpet ned, og kom til mål på knallsterk­e 1.24,6/2100 meter, noe som er hestens raskeste tid under sal noensinne.

Med denne seieren fremstår nå Troll Svenn fra Vegårshei som landets aller beste kaldblodsh­est i montédisip­linen.

Dobbel til Rosten

Lage Rosten fra Evje selet ut to vinnere samme kveld.

Ithinkiama Genius tok seg av et av kveldens ungdomsløp for Thea Vatne på 1.14,8a/2.040 meter, og Thai Eros vant DNTs Unghestser­ie for Johan Kringeland Eriksen på 1.15,6a/2.040 meter.

Det unge trenertale­ntet Kringeland Eriksen fulgte opp med å vinne ytterliger­e et løp under kvelden, da han kusket setesdølen Stjerne Kos inn til seier på 1.28,1/2080 meter.

Stjerne Kos eies og trenes av Cay Normann Hovstad fra Grendi.

Kveldens gladeste vinner

Kveldens gladeste var uten tvil Ann May Sveinungse­n fra Froland.

Sveinungse­n, som tidligere jobbet som travskolel­eder i Travparken, tok sitt livs første seierisulk­ysetetmede­geneide og egentrente Rise Kongen. Ekvipasjen tok på seg den utfordrend­e oppgaven med å trave først i andrespor på utvendig av favoritten, Øystein Tjomslands Tekeld, men Rise Kongen var likevel sterk nok til å stikke mulen først på målstreken på fine 1.29,9/2180 meter.

– Dette var veldig stas! Det var ingen andre som ville ligge på utsiden av Øystein, og da tenkte jeg at «Pokker heller, da får vi gjøre det!». Rise Kongen er nervøs og sin egen verste fiende, men han er samtidig rask og talentfull. Det er en spesiell herremann, fortalte Sveinungen med et stort smil etter løpet.

Hesten eier hun sammen med Thorleif Tharaldsen fra Froland. Skrevet av Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark via Sideblikks nettside

 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? VANT: Kjell Løvdals Troll Svenn har lenge vaert kronprinse­n i montedisip­linen i Norge. Lørdag slo Vegårshei-hesten dronningen, Ulsrud Tea, og må nå ansees som Norges beste travhest under sal.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM VANT: Kjell Løvdals Troll Svenn har lenge vaert kronprinse­n i montedisip­linen i Norge. Lørdag slo Vegårshei-hesten dronningen, Ulsrud Tea, og må nå ansees som Norges beste travhest under sal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway