Agderposten

Ødegaard tror på lysning

Brutal norsk statistikk mot Spania:

-

Martin Ødegaard jakter på noe så sjeldent som en internasjo­nal fotballska­lp med Norge.

Den eneste «tunge seieren» siden 2010, kom trolig også på et gunstig tidspunkt. Flere kroatiske medier meldte at nøkkelspil­lere ga blaffen og hadde ett mål for kvelden på Ullevaal 6. september 2015: Det var å få et resultat som gjorde at landslagss­jef Niko Kovac fikk sparken.

Norge vant 2-0 etter at Kroatia-stjernen Luka Modric opptrådte nesten helt uinteresse­rt kampen gjennom. Jo Inge Berget brukte den rutinerte Kroatia-kapteinen Dario Srna som rundingsbø­ye ved begge målene.

Kovac var trenerhist­orie to og et halvt døgn etter tapet. Kroatia hadde vunnet det omvendte møtet 5-1 i Zagreb.

Nesten tomt

Tirsdag spiller Norge borte mot Romania. Der vil det vaere tomme tribuner med unntak av cirka 200 tilreisend­e nordmenn og noen rumenske skolebarn. Romanias fotballfor­bund er straffet av UEFA for tilskuerbr­åk.

De to beste fra gruppen går til EM. Spania er så godt som klar allerede. De står med kun seirer og slo Sverige 3-0 hjemme. Sverige ligger best an i kampen om 2.-plassen.

Kommer ikke Norge til EM i løpet av høsten, venter en ny sjanse gjennom UEFAs nasjonslig­a, gjennom semifinale og eventuell finale i C-divisjonen i mars neste år.

Henter Rossbach

RBK-keeper André Hansen (29) er ute av troppen til EM-kvalifiser­ingskampen­e i fotball mot Spania og Romania på grunn av sykdom i familien.

– André Hansen har reist hjem på grunn av sykdom i familien. Sondre Rossbach fra Odd er hentet inn som erstatter, opplyser Svein Graff i NFF til NTB.

Rosenborg-keeperen kom opprinneli­ge med i troppen i Sten Grytebusts skadefrava­er. Hansen har egentlig takket nei til mer landslagss­pill, men har en avtale med landslagst­rener Lars Lagerbäck om at han stiller opp ved behov.

Hansen spilte hele bortekampe­n mot Faerøyene i juni og holdt nullen. Han har fortsatt ikke sluppet inn mål for Alandslage­t på sine fire opptredene­r. (©NTB)

 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX ?? KLAR FOR SPANIA: A-landslaget har en mørk statistikk mot Europas beste lag de siste årene. Martin Ødegaard tror på lysning.
FOTO: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX KLAR FOR SPANIA: A-landslaget har en mørk statistikk mot Europas beste lag de siste årene. Martin Ødegaard tror på lysning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway