Agderposten

Samler alle aktivitete­r på samme sted

Lyst til å finne et arrangemen­t i naerheten på lørdag eller sjekke om det er en cricket-klubb i byen? Snart finner du en drøss av aktivitete­r på ett sted.

- Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

Tenk deg at du nettopp har flyttet til Arendal og vil fortsette med innebandy, som du har spilt der du bodde før.

Hvordan finner du ut om det er en klubb her, når de trener og hvem du skal kontakte?

Slik gjør du

Gå inn på nettsiden Arendal. friskus.com og skriver innebandy i søkefeltet. Vips kommer ett treff opp:

Toppen IL har lagt inn informasjo­n om kontaktper­son og aldersgrup­pe for lagene.

Eller du har lyst til å laere å lage knivskaft – er det noen kurs for det?

Du huker av for håndverk og område Arendal. Vips! Eydehavn Frivilligs­entral har kurs 14., 21. og 28. oktober.

Eller kanskje er du bare vil se hva som skjer i dag i omådet vårt?

Om du ikke søker på noe, viser nettsiden deg alt som er lagt inn på den datoen.

– Lettere å finne fram i jungelen

– Friskus aktivitets­kalender er svaret på et behov både innbyggere og lag og foreninger har meldt inn til oss, sier kultursjef Linda Saetra, som leder innføringe­n av kalenderen.

- Arendal har vaert med på utvikling av kalenderen, som vi lanserer nå samtidig som innføringe­n av Fritidskor­tet. Nå gyver vi løs med full gnu, sier kultursjef­en entusiasti­sk.

For i dag er det mange, både unge og eldre, som ikke deltar på noen fritidsakt­ivitet. Kanskje de sitter hjemme fordi de ikke vet at det finnes noe som ville interesser­e dem.

Visste du for eksempel at det er en cricketklu­bb på Hisøy?

- Målet er at flest mulig skal finne en aktivitet å delta på, og med denne kalenderen blir det mye lettere å finne fram i jungelen av tilbud, sier hun.

Gratis

Friskus aktivitets­kalender er allerede i bruk i 24 kommuner og bydeler – og nå også i Arendal.

Kommunen har betalt lisens for at alle lag og foreninger kan bruke den gratis.

Tirsdag kveld var et femtitalls lag, foreninger og organisasj­oner i kommunen samlet i kulturhuse­t til et arbeidsver­ksted for å laere hvilke muligheter som ligger i Friskus, og hvordan de registrer seg og legger inn sine aktivitete­r og arrangemen­ter.

Prosjektle­derne Ingrid Rabben og Camilla Mjøen Lien gikk mellom bordene, pekte og forklarte.

- Det virker jo greit, dette. Mange lag og foreninger har lukkede grupper på Facebook, men der når man jo ikke ut med informasjo­n til de som

ikke allerede er medlem, sier Trond Olsen fra Rygene IL fotball.

- Kalenderen virker som den er lett å laere seg og bruke, sier Sudhanshu Pandey fra Hisøy IL Cricket mens han taster på PC-en for å registrere klubben.

Hvor er fritidsklu­bben?

Foreløpig er aktivitete­ne i kalenderen sortert i kategorien­e bevegelse, kunnskap, håndverk, mat, kultur og samvaer.

- Hvor finner man fritidsklu­bb, spør en deltaker.

- Vi har ikke en egen kategori for dette, men kalenderen er under utvikling og versjon 2 kommer i løpet av vinteren, sier prosjektle­der Rabben, som noterte seg innspill fra lag og foreninger.

Ikke penger uten registreri­ng

For å få driftstils­kudd fra kommunen må lag og foreninger ha en profil på Friskus.

Det gjør de ved å søke på dette skjemaet.

– Dette kravet setter vi fordi vi ønsker at Friskus skal gi en god oversikt over alt som skjer av aktivitete­r i kommunen vår, sier Saetra.

Friskus kan også brukes for å rekruttere frivillige og for å melde seg som frivillig til et arrangemen­t.

- Canal Street har sagt seg villig til å prøve ut verktøyet i sin kontakt med frivillige, forteller Saetra.

- Vi er en gjør-det-selv-klubb. Nå har jeg opprettet arrangemen­ter for konserter. Det blir spennende å se om de frivillige registrere­r seg i portalen, sier Birgit Fostervold fra Arendal Rockklubb.

26. oktober blir det åpen dag i Arendal bibliotek om Friskus, og neste arbeidsver­ksted for lag og foreninger er i kulturhuse­t

20. november.

 ??  ?? GREIT: - Nettsiden virker grei å bruke, og her når vi ut med informasjo­n til de som ikke allerede er medlemmer, sa Trond Olsen fra Rygene fotball (t.h). Bak ham sitter Tore Pettersen fra Grane IL håndball. Prosjektle­der Ingrid Rabben forklarer til Sudhanshu Pandey fra Hisøy IL Cricket. Hege Katrine Engenes fra Rygene IL ski og Svenn Roy Dalen fra Rygene IL fotball.
GREIT: - Nettsiden virker grei å bruke, og her når vi ut med informasjo­n til de som ikke allerede er medlemmer, sa Trond Olsen fra Rygene fotball (t.h). Bak ham sitter Tore Pettersen fra Grane IL håndball. Prosjektle­der Ingrid Rabben forklarer til Sudhanshu Pandey fra Hisøy IL Cricket. Hege Katrine Engenes fra Rygene IL ski og Svenn Roy Dalen fra Rygene IL fotball.
 ??  ?? LAERE: Uschi Herter får instruksjo­n av prosjektle­der Camilla Mjøen Lien i hvordan hun skal lage en profil for Hisøy nye frivilligs­entral.
LAERE: Uschi Herter får instruksjo­n av prosjektle­der Camilla Mjøen Lien i hvordan hun skal lage en profil for Hisøy nye frivilligs­entral.
 ??  ?? LAERTE: Prosjektle­der Camilla Mjøen Lien fra Friskus snakker med (f.v) Peter Riis, Per Harald Bai Stabell og Jørund Neegard.
LAERTE: Prosjektle­der Camilla Mjøen Lien fra Friskus snakker med (f.v) Peter Riis, Per Harald Bai Stabell og Jørund Neegard.
 ??  ??
 ??  ?? GNUR PÅ: – Nå gnur vi på, sa kultursjef Linda Saetra som åpnet arbeidsver­kstedet i kulturhuse­t tirsdag kveld. Til høyre prosjektle­der Ingrid Hevrøy Rabben.
GNUR PÅ: – Nå gnur vi på, sa kultursjef Linda Saetra som åpnet arbeidsver­kstedet i kulturhuse­t tirsdag kveld. Til høyre prosjektle­der Ingrid Hevrøy Rabben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway