Agderposten

Nå er de booket til Roskilde-festivalen

Arne Kjelsrud Mathisen fra Lillesand spiller i band med tidligere medlemmer av Teenage Fanclub og R.E.M.

- Carl Christian Engstad, Lillesands-Posten

Roskilde-festivalen i Danmark annonserte mandag 12 nye navn til festivalen neste år.

I tillegg til Thom Yorke, Pusha-T og en rekke andre kjente navn, kunne vi også lese at «indie-supergrupp­en The No Ones» skal opptre på festivalen.

Nor-Europas største festival

Gruppen består av de to tidligere R.E.M.-medlemmene Peter Buck og Scott McCaughey, samt Frode Strømstad og lillesande­r Arne Kjelsrud Mathisen fra I Was a King.

Mathisen, som har en fortid i band som Heroes & Zeros og The Arcane Brothers, ser frem til å spille på Nord-Europas største musikkfest­ival.

– Det blir veldig gøy å spille der. Jeg har vaert på Roskilde fire år som publikumme­r, men nå er det faktisk 15 år siden sist. Det er selvfølgel­ig en festival jeg alltid har ønsket å spille på. Roskilde har totalt en kapasitet på over 80.000 mennesker, så det blir vel fort den største festivaljo­bben jeg har gjort. Det blir nok en fin opplevelse, jeg føler meg veldig privileger­t! sier Mathisen til Lillesands-Posten.

85 millioner plater

Han tenker ikke så mye på at festivalen beskriver bandet hans som en supergrupp­e, men fastslår at det er surrealist­isk å spille med noen som har vaert med på å selge 85 millioner plater.

– Disse folka vi er så heldig å spille med har gjort litt opp igjennom. Peter Buck har solgt vanvittige 85 millioner plater med R.E.M. på verdensbas­is, og Scott McCaughey var også med R.E.M. de siste 11 årene de var aktive. I tillegg har Scott gitt ut musikk med et utall artister i over 40 år, blant annet med Wilco, som er et av verdens mest innflytels­esrike indie/americanab­and de siste 10–15 åra. Vi har også fått med oss Norman Blake fra det skotske bandet Teenage Fanclub i livebesetn­ingen, så det er kanskje ikke så rart at noen drar frem slike beskrivels­er da. Men det er nok i hvert fall ikke mitt navn som får folk til å dra frem ordet supergrupp­e, sier Mathisen.

Lanserer album

– Hvordan oppsto bandet, og hvilken musikk spiller dere?

– For en del år siden ble vi alle invitert til å bidra på en festival i Vadsø, av alle steder. En felles britisk venn av oss skulle ha residens der som kunstner, og ønsket å lage en musikalsk happening mens hun var der. Der var Peter og Scott invitert, samt Mike Mills fra R.E.M., John Paul Jones fra Led Zeppelin, Steve Wynn og mange flere. Og så var det Frode og meg. Vi spiller ellers sammen i I Was A King, men var på dette tidspunkte­t i gang med noen innspillin­ger bare oss to. Før festivalen sendte vi låtene til Scott og Peter og spurte om de ville legge noen overkurs på. De likte musikken godt og det endte kjapt med at vi gjorde dette til et band. I 2017 spilte vi inn en plate i Portland i USA hvor de bor, men måtte avbryte arbeidet med den da Scott fikk slag samme høst. Det har heldigvis gått veldig bra med han, og han ønsket å ferdigstil­le albumet. Det er nettopp gjort ferdig og kommer ut til våren. Jeg synes det har blitt en fantastisk plate og musikalsk dreier dette seg om gitarbaser­t rock. 12-strengers gitarer, vokalharmo­nier og noen nikk tilbake til den mer psykedelis­ke popen fra 60-tallet, sier Mathisen.

– Blir det mange konserter og festivalop­ptredener på dere neste år?

– Vi har booket en del konserter som ikke er offentligg­jort enda. Men Frode bor i Oslo, jeg i Grimstad og de andre i Portland og Toronto, så noen utfordring­er har vi jo når det kommer til å møtes for å spille. Vi får se når sommeren naermer seg hvor mye vi får til, sier Mathisen.

Dette skriver festivalen

Roskilde holder lite tilbake i sin beskrivels­e av The No Ones.

– Peter Bucks forkjaerli­ghet for Rickenback­er-gitarer og en markant spillestil matcher I Was a Kings nostalgisk­e og harmoniske jangle-pop helt perfekt. Denne supergrupp­en vil få dine hjertestre­nger til å vibrere, fastslår festivalen.

 ??  ?? ARNE K. MATHISEN.
ARNE K. MATHISEN.
 ??  ?? SUPERGRUPP­E: The No Ones beskrives av Roskilde-festivalen som en indie-supergrupp­e. – Det er i hvert fall ikke mitt navn som får folk til å dra frem ordet supergrupp­e, sier Arne Kjelsrud Mathisen (andre fra venstre) beskjedent.
SUPERGRUPP­E: The No Ones beskrives av Roskilde-festivalen som en indie-supergrupp­e. – Det er i hvert fall ikke mitt navn som får folk til å dra frem ordet supergrupp­e, sier Arne Kjelsrud Mathisen (andre fra venstre) beskjedent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway