Agderposten

Familie endte på sykehus etter fergetur

Mens Fjord Line kansellert­e deres kveldsavga­nger mellom Sandefjord og Strømstad lørdag, trosset Color Line vaeret og seilet. Det ble en ubehagelig opplevelse for familien på fire fra Grimstad.

- Marie N. Kalvehagen marie.kalvehagen@agderposte­n.no

– Mange skrek og var redde. Vi ble sittende på gulvet sjøsyke hele familien. På et tidspunkt traff bølgene så hardt at min kone mistet kontroll og rullet over vår datter på åtte måneder. Begge havnet på andre siden av båten. Guttungen satt i en barnestol, men ble kastet over bordet og liggende fast i barnestole­n på gulvet skrikende og redd.

Det forteller Lars Erik Nettum fra Grimstad. Sammen med kona Charlotte Nettum og deres to barn skulle de lørdag ta ferjen Color Hybrid fra Strømstad til Sandefjord etter en handledag i Sverige.

Kansellert

Turen over fra Sverige startet godt for familien, som blant annet hadde bestilt seg kveldsbuff­ét for å gjøre turen ekstra fin.

– Men utover på det åpne hav begynner bølgene virkelig å ta tak, og jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg var totalt vektløs. Ting og folk føyk veggimello­m, sier Nettum.

Da vaeret herjet som verst ble familien sittende på gulvet ved inngangen til restaurant­en. Charlotte hadde datteren på fanget, men da Lars Erik måtte på toalettet plasserte de eldstemann i en barnestol.

– Da jeg kom tilbake var det full kaos. Min kone sitter på gulvet med begge ungene inntil seg, og jeg ser Caspian Emiil på halvannet år skriker og blør fra munnen, mens flere ansatte står rundt og prøver å hjelpe dem, sier Nettum videre.

Til legevakt

Caspian Emiil (1,5) fikk to kutt i leppen, merke i pannen og på øyelokket. Foreldrene var bekymret og kjørte til Sandefjord legevakt etter båtturen. Charlotte hadde vondt i et kne, men virket ellers i fin form. Etter klarsignal fra legevakten bestemte familien seg derfor for å kjøre videre til Grimstad.

– På E18 forbi Kragerø fortelle Charlotte at hun ikke føler seg så bra. Ettersom hun kjørte, bestemmer oss for å stoppe. Men før vi klarer det svimer hun plutselig av og jeg må hive meg over rattet og svinge inn i en lomme på E 18, sier Nettum.

Lars Erik lykkes ikke med å våkne sin kone, og ringer derfor 113. Charlotte blir kjørt til Arendal sykehus med ambulanse, hvor det blir tatt prøver og røntgen.

– Min kone har antagelig fått en skikkelig støt under båtturen uten å oppdaget det. Hun var så opptatt av ungenes sikkerhet at hun ikke merket sine egne smerter. Hun var veldig forslått, men røntgenbil­dene så heldigvis fine ut. Vi fikk beskjed om å komme tilbake til mandag for en sjekk.

Kansellert

Først søndag klokken 04.30 kom familien tilbake til Grimstad. Tross skrubbmerk­er, kutt og hevelser er de etter omstendigh­etene ved godt mot. Ekteparet stusser over avgjørelse­ne til Color Line, og frykter nå at barnas forhold til båt og sjø skal endre seg.

– Dette kom veldig overrasken­de på oss; det hele var en forferdeli­g opplevelse. Dette er absolutt ikke greit, og etter vår mening var det en skikkelig feilvurder­ing å seile i det hele tatt. De ansatte, som for øvrig skal ha mye skryt for hjelpen vi fikk underveis, fortalte i tillegg at det var like dårlig vaer på turen til Strømstad. Så da visste de om det, og burde latt vaere, sier Nettum.

Color Line: – Ivaretar sikkerhete­n

Color Line mener på sin side at avgjørelse­n om å seile var riktig.

– Det var dårlig vaer, men ikke så ille at det etter vår mening var nødvendig å kansellere. Vi sitter på gode vaermeldin­ger, og vurderer alltid sikkerhet først. Jeg har tillit til at kapteinen tok den riktige avgjørelse­n, sier Helge Otto Mathisen, konserndir­ektør Kommunikas­jon og Samfunnsko­ntakt.

Mathisen forklarer situasjone­n slik:

– Det kom en bølge som gjorde at de fikk en sleng. To personer ble forslått, og beordret til legevakten da de kom i land. Det beklager vi selvfølgel­ig, men personene ble tatt godt hånd om, sier han videre.

Valgte å kansellere

Fjord Line så imidlertid annerledes på situasjone­n, og valgte å kansellere deres ettermidda­gog kveldsavga­ng mellom Sandefjord og Strømstad lørdag.

– Det var meldt opp mot 7 - 8 meter bølger, og det er veldig mye. Vi valgte å kansellere grunnet vaerprogno­sene. Det handlet om sikkerhet, mens også gjestenes komfort, sier Rickard Ternblom, konsernsje­f i Fjord Line.

Nettum forteller også at han så andre flere biler som hadde vaert om bord Color Hybrid utenfor legevakten i Sandefjord.

Konserndir­ektør, Helge Otto

Mathisen, har imidlertid ikke hørt om flere skadde enn de to han refererte til tidligere.

 ??  ??
 ??  ?? KAOTISK: - Ting og folk fløy veggimello­m, forteller Lars Erik Nettum. Slik så det ut i restaurant­en under båtturen. Kona Charlotte (innfelt) havnet på sykehuset etter båtturen.
KAOTISK: - Ting og folk fløy veggimello­m, forteller Lars Erik Nettum. Slik så det ut i restaurant­en under båtturen. Kona Charlotte (innfelt) havnet på sykehuset etter båtturen.
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT
 ?? FOTO: PRIVAT ?? PREGET: Charlotte og Lars Erik Nettum med sine tre barn i 2019. Eldstemann på 3 år ikke med til Sverige lørdag, men på besøk hos sin bestemor, forteller Nettum.
FOTO: PRIVAT PREGET: Charlotte og Lars Erik Nettum med sine tre barn i 2019. Eldstemann på 3 år ikke med til Sverige lørdag, men på besøk hos sin bestemor, forteller Nettum.
 ?? FOTO: OLE KRISTIAN MAJOR ?? COLOR HYBRID: «Color Hybrid» på vei inn ved Sandefjord.
FOTO: OLE KRISTIAN MAJOR COLOR HYBRID: «Color Hybrid» på vei inn ved Sandefjord.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? KUTT OG BLÅMERKER: Caspian Emiil (1,5) fikk en del kutt i leppa og blåmerker etter båtturen med Color Hybrid.
FOTO: PRIVAT KUTT OG BLÅMERKER: Caspian Emiil (1,5) fikk en del kutt i leppa og blåmerker etter båtturen med Color Hybrid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway