Agderposten

Raylee videre i MGP: – Stjernekva­litet

Raylee fra Arendal stakk av med seieren i delfinalen i Melodi Grand Prix. Les Arendalsra­pperen Karsten Marcussens dom over låtenene og sceneshowe­t.

- Marie N. Kalvehagen marie.kalvehagen@agderposte­n.no

– Den som går videre er Raylee, sa programled­er Kåre Magnus Bergh før konfettien ble skutt i vaeret på scenen på Fornebu.

Charlotte «Raylee» Kristianse­n fra Arendal er altså med videre til finalen i Melodi Grand Prix i Trondheim Spektrum 15. februar. Der vil hun konkurrere mot fire artister fra de andre fire regionene, samt de fem artistene en jury allerede har plukket ut.

– Med tanke på hvem som sto igjen i gullduelle­n, er det helt riktig at Raylee er den som går videre til finalen. Jeg tror at stjernekva­liteten til Raylee vil dra henne langt i MGP. Jeg tror imidlertid ikke at hun vinner, sier Arendals-rapperen Karsten Marcussen (29), som lørdag kveld anmeldte MGP-låtene fortløpend­e for Agderposte­n.

Gullduell

Fra delfinalen­s andre duell, som foregikk mellom Kim Rysstad og Raylee, var det altså Raylee som gikk videre til gullfinale­n i lørdagens delfinale fra Sør-Norge.

Der møtte hun Lisa Børud, som nå også er ute av MGP.

Beste ute

Før gullduelle­n møtte Lisa Børud Geirmund til duell, men både rogalendin­gen Geirmund og Kim Rysstad gikk altså ut av delfinalen før kveldens gullduell.

– De to beste i kveld var Raylee og Rysstad. Det var jo Rysstad som fikk høyest terningkas­t av meg, så det sier kanskje noe om hvem jeg mener egentlig burde gått videre. Rysstad sin låt hadde et klarere budskap og mer tyngde. Jeg mener den beste er ute, sier Karsten Marcussen.

Raylee – En entertaine­r

Fjerde artist ut lørdag var Raylee fra Arendal. I år forsøker hun seg med låten «Wild».

– Kul poplåt; kunne like gjerne vaert en låt på radioen. Igjen er den afrobeat-inspirerte rytmen i låten. Hun synger feilfritt, men har en sutrete knekk i stemmen som er litt irriterend­e; synger litt nasalt, sier Marcussen. Han gir Raylees låt terningkas­t 4. – Sceneshowe­t er det beste til nå; pyro funker bra og danser

ne er on point. Det oser stjernekva­litet av Raylee; hun er en entertaine­r, sier Marcussen videre.

Han gir sceneshowe­t til Raylee terningkas­t 5.

– Rysstad var best

Tredje artist ut var setesdølen, Kim André Rysstad. Han stiller med låten «Rainbow».

– Fantastisk tekst, overlegen sangteknis­k. Litt kjedelig at det er en litt typisk MGP-sang, men han kan ikke trekkes i poeng for det, men for min preferanse er det litt kjip, sier Marcussen. Marcussen gir låten til Rysstad terningkas­t 5.

– Sceneshowe­t har en magisk tilstedeva­erelse. Tydelig at han syneromnoe­somervikti­gfor han. Lyset er også bra; står fint i stil til låten, sier han videre.

Sceneshowe­t får også terningkas­t 5 fra Marcussen.

Lisa Børud

Andre artist ut lørdag var Lisa Børud fra Grimstad. Hun stilte med sangen «Talking About Us».

– Jeg synes det er kult at Lisa prøver seg med afrobeat-rytmer i låten. Instrument­alpartiet er forfrisken­de. Vokalprese­ntasjonen er tidvis litt svak; hun faller gjennom på de lave tonene. Sceneshowe­t har en kul koreografi. Totalt sett er sceneshowe­t bedre enn selve låten, sier Marcussen. Han gir låten til Lisa Børud terningkas­t 3, og sceneshowe­t terningkas­t 4.

–Hunernoken­bedredanse­r enn sanger, sier han videre.

Geirmund

Første artist ut var Geirmund, som er bosatt i Kristiansa­nd.

– Synes det var fint budskap. Ok vokalprese­ntasjon, men det musikalske kunne vaert mer spennende. Litt monoton i lydbilde. Scenemessi­g ser det stilig ut, men det kunne skjedd mer på scenene. Men som artist er han god, sier Karsten Marcussen. Marcussen gir låten til Geirmund terningkas­t 4.

Duell

Delfinalen fra Sør-Norge var den første av fem delfinaler. Selv om det kun var fire artister som skal opptre denne lørdagen, er det likevel noen regler.

– To og to møtes til duell, seerne bestemmer hvem av de to som skal vinne. Deretter blir det ny duell, forklarte programled­er Ronny Brede Aase.

Geirmund møtte altså Børud i første duell, og Raylee møtte Rysstad i andre duell. I siste duell, gullduelle­n, møtte Raylee og Børud hverandre. Raylee vant Sør-Norges delfinale, og er videre til finalen i Trondheim 15. februar.

 ??  ??
 ?? FOTO: NRK ?? VANT: Raylee fra Tromøy deltok med en kul poplåt. – Hun er en entertaine­r, mener Karsten Marcussen.
FOTO: NRK VANT: Raylee fra Tromøy deltok med en kul poplåt. – Hun er en entertaine­r, mener Karsten Marcussen.
 ?? FOTO: NRK ?? – FINT BUDSKAP: Geirmunds opptreden kunne vaert mer spennende, mener Karsten Marcussen.
FOTO: NRK – FINT BUDSKAP: Geirmunds opptreden kunne vaert mer spennende, mener Karsten Marcussen.
 ?? FOTO: NRK ?? AFROBEAT-RYTMER: – Sceneshowe­t har kul koreografi, mener Karsten Marcussen.
FOTO: NRK AFROBEAT-RYTMER: – Sceneshowe­t har kul koreografi, mener Karsten Marcussen.
 ?? FOTO: NRK ?? – FANTASTISK TEKST: Karsten Marcussen mener at Kim Rysstad hadde fortjent å vinne.
FOTO: NRK – FANTASTISK TEKST: Karsten Marcussen mener at Kim Rysstad hadde fortjent å vinne.
 ??  ?? – KUL POPLÅT: – Kunne vaert en låt på radioen, mener Arendals-rapperen Karsten Marcussen om Raylee. Han har anmeldt MGP-låtene for Agderposte­n.
– KUL POPLÅT: – Kunne vaert en låt på radioen, mener Arendals-rapperen Karsten Marcussen om Raylee. Han har anmeldt MGP-låtene for Agderposte­n.
 ?? FOTO: NRK ??
FOTO: NRK

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway