Agderposten

– De burde heller fått busskort

Stortingsr­epresentan­t Åshild BruunGunde­rsen, Frp, mener det er galt å bruke skattebeta­leres penger til å kompensere tidligere ansatte i Aust-Agder fylkeskomm­une fordi de må opp på normal arbeidsuke.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

– De vil få mye høyere kompensasj­on enn de som er ansatt hos Fylkesmann­en, som må pendle motsatt vei, mener Bruun-Gundersen.

Torsdag ble det kjent at tidligere ansatte i Aust-Agder fylkeskomm­une får 17.000 kroner for å jobbe 37,5 timer i uka, mot tidligere 36,6 timer.

Hun minner om at den gang fylkesting­ene vedtok å gi de fylkeskomm­unalt ansatte som måtte pendle til Kristiansa­nd 45.000 kroner i året, stemte Frp imot.

Heller busskort

– Vi var kritiske hele veien og mente at de ansatte burde ha blitt sponset med et busskort, fortsetter Bruun-Gundersen.

– Fylkeskomm­unen tar til orde for å vaere en klimavennl­ig etat. Da skulle de ikke sponse sine ansatte slik at de kan bruke bilen. De burde heller ha fått et busskort. Men der var de andre partiene uenige med Frp, sier hun.

Ansatte i tidligere Aust-Agder fylkeskomm­une, som må skifte arbeidsste­d fra Arendal til Kristiansa­nd.

Forhandlin­gssak

Hennes kollega Tellef Inge Mørland, Ap, som var fylkesordf­ører i Aust-Agder og motstander av fylkessamm­enslåingen, vil ikke ha noen sterke meninger om at ansatte som tidligere hadde fylkeshuse­t på Fløyheia i Arendal, skal få 17.000 kroner for å jobbe 37,5 timer i uka.

– Dette er en forhandlin­gssak mellom arbeidstak­er og arbeidsgiv­er som jeg ikke har noe med, sier han.

Helene Frydenberg er tillitsval­gt for Akademiker­ne hos Fylkesmann­en i Agder. Hun synes ikke det er urimelig at de tidligere ansatte i Aust-Agder fylkeskomm­une får en kompensasj­on for tap av et tidligere gode.

Mindre til Fylkesmann­en

Fylkesmann­ens ansatte sitter i dag fordelt i Arendal og Kristiansa­nd og samles først 1. desember, når det nye bygget står klart på Fløyheia i Arendal.

– Vi har forhandlet fram en avtale om en kompensasj­on på 20.000 kroner i to år. Vi får også en kompensasj­on for lenger reisetid. Får man en reisevei på 150 minutter hver dag, godskrives 60 minutter, altså en time per dag, som en del av arbeidstid­en, forklarer hun.

For to år siden vedtok det som da het Fellesnemn­da for ett Agder at fylkeskomm­unalt ansatte som måtte bytte arbeidsste­d, skulle få 45.000 kroner for over 55 kilometer økt reisevei hver vei, og 35.000 kroner for over 45 kilometer økt reisevei hver vei.

I tillegg får arbeidstak­ere med lengre daglig reisetid merreiseti­den regnet som arbeidstid i 1 time hver dag avhengig av bosted. Ordningen gjelder ansatte med mer enn 120 km reisevei tur/retur mellom hjem og arbeidsste­d og ordningen gjelder i 5 år.

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? FLYTTER: Tidligere ansatte i Aust-Agder fylkeskomm­une jobbet kun 36,6 timer i uka da de jobbet her på Fylkeshuse­t i Arendal. Nå får de 17.000 kroner for å jobbe full uke, 37,5 timer.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN FLYTTER: Tidligere ansatte i Aust-Agder fylkeskomm­une jobbet kun 36,6 timer i uka da de jobbet her på Fylkeshuse­t i Arendal. Nå får de 17.000 kroner for å jobbe full uke, 37,5 timer.
 ?? FOTO: ERIK HOLAND ?? SKEPTISK: Stortingsr­epresentan­t Åshild Bruun-Gundersen, Frp, mener det er forkasteli­g å bruke skattebeta­lernes penger på tillegg til fylkeskomm­unalt ansatte fordi de må jobbe full arbeidsuke.
FOTO: ERIK HOLAND SKEPTISK: Stortingsr­epresentan­t Åshild Bruun-Gundersen, Frp, mener det er forkasteli­g å bruke skattebeta­lernes penger på tillegg til fylkeskomm­unalt ansatte fordi de må jobbe full arbeidsuke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway