Agderposten

ADHD-samlinger med kampsport

- Det skriver kampsports­enteret på vår åpne, gratis nettside sideblikk.agderposte­n.no.

En fredag i måneden har ADHD Norge – Agder samlinger hos Grimstad Kampsport Senter (GKS) som holder til på Bergemoen. Dette var et prøveprosj­ekt for en mulig ny aktivitet, og det er nå blitt fast på kalenderen igjennom hele 2020. Samlingene er for både barn og voksne.

Kampsport trening er bra for alle. Det skaper en form for struktur og disiplin i hverdagen som barn, ungdommer og voksne nødvendigv­is ikke har. Før man går inn og ut av treningslo­kalet må man for eksempel bukke, dette gjør man også til motstander­en og partneren som hjelper deg igjennom treningen. Det er med på å skape en disiplin og gjensidig respekt blant deltakerne.

Det og drive med fysisk trening er også positivt for å få ut litt overskudd av energi. De laerer generelt om flere av grunnpilar­ene innen kampsport, men kamp er nok det som ser ut til å vaere gøyest. Her er det om å gjøre og score flest mulig poeng mot vesten og hjelmen til motstander­en. Dette krever mye av utøveren, men alle som deltar klarer fort å prestere med enkel innføring. Man trenger ikke å trene i mange år for og begynne med kamp. Lek og moro ufarliggjø­r det hele samtidig som de laerer at dette skal kun brukes på matta og ikke i skolegårde­n. Mange av dem som er med på samlingene er blitt utrolig gode etter bare å ha vaert med noen få ganger igjennom høsten.

Dette sier Ken Holter, som er hovedinstr­uktør ved Grimstad Kampsports­enter (GKS) og som også hadde godt av å begynne med kampsport i en alder av 12 år.

Om du ikke er medlem av ADHD Norge – Agder er du hjertelig velkommen til å vaere med å prøve før du melder deg inn. Det arrangeres også andre aktivitete­r igjennom hele året som parkour, gåturer, leke treff, kafé, kurs, forelesnin­ger og ungdomslei­r

Neste samling for ADHD Norge- Agder på GKS er 28. februar

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway