Agderposten

Panser-Svein gravde seg gjennom nettingen

Beltedyret PanserSvei­n kom ikke like langt som lemuren Lichi, men ga likevel dyrepasser­ne i Den lille Dyrehage en støkk da han ikke dukket opp til middag.

- Marie N. Kalvehagen marie.kalvehagen@agderposte­n.no

– Vi undervurde­rte nok hvor smart Panser-Svein er. Men det er noe av det morsomme med å ha sånne artige dyr; plutselig finner de på noe lurt, sier Terje Jensen, daglig leder i Den lille dyrehage.

Foriige mandag begynte dyrepasser­ne i Gjerstad å stusse da beltedyret Panser-Svein ikke dukket opp for middag. Beltedyr er nemlig gravende dyr, og Panser-Svein har derfor gravd seg flere hull i bakken inne i regnskogen i Den lille dyrehage.

Saken ble først omtalt av Aust Agder Blad.

– Vi ønsker at han skal få grave, men vil samtidig ha han i et bestemt området inne i regnskogen; hvis ikke kan han vaere hvor som helst i dyrehagen. I tillegg er det viktig at han kommer opp jevnlig slik at han kan få den oppfølging­en han trenger. Derfor har vi netting nede i bakken slik at han ikke graver seg for langt vekk, forteller Jensen.

– Lurte oss

Men netting stoppet ikke Panser-Svein for å ta seg en lengre tur. Beltedyret hadde nemlig funnet to nettingbit­er som overlappet hverandre, og kommet seg gjennom.

Dyrepasser­ne måtte derfor skru opp planker, og finne frem spade og grafse, for å komme seg frem til Panser-Svein.

– Vi trodde ikke han skulle klare det, men han fant en svakhet i nettingen. Det var jo aldri fare for at han kunne grave seg helt ut av dyrehagen, men han lurte oss skikkelig rett og slett, sier Jensen.

En par uker

En meter ned i bakken, forbi nettingen som i utgangspun­ktet skulle holde han innenfor sitt området, fant dyrepasser­ne Panser-Svein.

– De er ofte smartere eller smidigere enn vi tror. Nå må vi utbedre og tilpasse oss. Så må vi se hvor lenge det er til neste gang han klarer å lure oss igjen, sier Jensen.

Hvor lenge Panser-Svein har hatt sin lille forbudte gjemmeplas­s, vet ikke dyrepasser­ne.

– Det kan ha vaert et par uker. Heldigvis var ikke det like mye dramatikk rundt denne aksjonen som da Lichi rømte, men likevel en liten lokal rømling inne i regnskogen.

 ?? FOTO: DEN LILLE DYREHAGE ?? PANSER-SVEIN: Dette beltedyret lurte i helgen dyrepasser­ne i Den lille dyrehage.
FOTO: DEN LILLE DYREHAGE PANSER-SVEIN: Dette beltedyret lurte i helgen dyrepasser­ne i Den lille dyrehage.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway