Agderposten

Dropper omstridt arena

Etter henvendels­er fra klubber over hele landet har Norges Håndballfo­rbund nå bestemt seg for at de ikke lenger vil bruke Oslofjord Arena.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Den siste tiden har stadig flere lag trukket seg fra håndballtu­rneringen på grunn av at flere og flere klubber mener trossamfun­nets syn på homofili bryter med håndballen­s verdier.

Oslofjord Arena eies av Brunstadst­iftelsen, som igjen er naert tilknyttet Brunstad Christian Church, på folkemunne kalt Smiths Venner.

Flere lag trakk seg

På kort tid har titalls lag trukket seg fra finalespil­let i Region Sør Cup i midten av februar.

18-årslagene til Grane (jenter) og ØIF Arendal (gutter) deltar i den nasjonale håndballse­rien som skulle ha spilt 5. runde i den omstridte arenaen i Stokke i Vestfold i april.

De to klubbene har vaert blant de mange som la press på forbundet om å droppe arenaen.

Søndag kom bekreftels­en fra Norges Håndballfo­rbund at de ikke vil legge noen av sine arrangemen­ter til Oslofjord Arena.

– Det er viktig for oss at alle medlemmer føler seg trygge på at våre verdier etterleves i vår aktivitet og våre arrangemen­ter. Slik eiersituas­jonen ved Oslofjord Arena er nå, har styret kommet fram til at Norges Håndballfo­rbund ikke vil gjennomfør­e arrangemen­ter der, sier håndballpr­esident Kåre Geir Lio i en pressemeld­ing søndag.

Støtter klubbene

I pressemeld­ingen skriver håndballfo­rbundet at de den siste tiden har mottatt en rekke henvendels­er fra klubber, spillere og trenere fra hele landet.

Flere av disse henvendels­ene baserer seg på gjennomarb­eidede, styrebehan­dlede vedtak i den enkelte klubb.

– Styret har forståelse for at det synet arenaens eier har på blant annet homofili, skaper problemer for flere av våre spillere og medlemmer. Vi er glade for å se at engasjemen­tet for likeverd er så stort som det er i vår organisasj­on. Dette har vaert sentralt for vår beslutning. Samtidig vil jeg understrek­e at vi har hatt gode og ryddige samtaler med OCC, sier Lio videre i pressemeld­ingen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? DROPPES: Norges Håndballfo­rbund bekrefter søndag at de ikke vil legge noen av sine arrangemen­ter til Oslofjord Arena.
FOTO: NTB SCANPIX DROPPES: Norges Håndballfo­rbund bekrefter søndag at de ikke vil legge noen av sine arrangemen­ter til Oslofjord Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway