Agderposten

Anna (12) ble hentet inn da Hegerberg ikke kunne stille

Stjernen kunne ikke stille, da ble Anna (12) hentet inn Lørdag 18. januar starter Women's March Norway i Oslo. På Youngstorg­et skal keeperen på Lillesand IL Fotball J13 holde appell om gutter og jenter skal ha samme muligheter i fotball.

- Truls Bjørkum Larsen, Lillesands-Posten sporten@agderposte­n.no

Anna Mosby Fuglestad fra Lillesand fikk nasjonal oppmerksom­het etter at Lillesands-Posten skrev om henne i oktober i fjor. Det var etter at hun sendte en e-post til elitedirek­tør i Norges Fotballfor­bund, Lise Klaveness, at Aftenposte­n fanget opp saken og Anna fikk svar.

Anna skrev blant annet at «Grunnen til at jeg kontakter deg er fordi jeg synes det er urettferdi­g med de store lønnsforsk­jellene mellom kvinner og menn. Altfor store. Jeg og pappa har diskutert mye om forskjelle­ne og jeg har lyst til å gjøre noe med det. Forandre på det. Gjøre opp. For hvorfor skal det vaere sånn at Ødegaard tjener over 21 millioner mens Hegerberg tjener 3,9 millioner?»

Dette førte i neste omgang til et møte mellom de to på God morgen Norge på TV2.

Lyst fra første sekund

Og det stoppet ikke der. Første juledag ringte Women's March Norway til mamma Eirien Mosby Fuglestad og ønsket kontakt med Anna.

Det hadde seg nemlig slik at fotballstj­ernen Ada Hegerberg ikke hadde muligheten til å holde appell under årets marsj, og derfor var det ønskelig at Anna skulle stille.

– Det var veldig gøy å bli spurt. Å snakke for et så stort publikum er en stor mulighet til å si ifra, sier Anna.

– Etter jeg fikk vite hva det dreide seg om, så var jeg rett på «ja» med en gang, jeg hadde lyst å vaere med fra første sekund.

Hun forteller at hun reiser inn til Oslo grytidlig lørdag.

– Jeg er veldig spent, men det har ikke gått opp for meg ennå at jeg skal snakke for flere tusen mennesker. Så kjempenerv­øs er jeg ikke, sier hun.

– Hva kommer du til å snakke om? – Mitt tema er om idretten, og det jeg kommer til å legge vekt på er at jenter og gutter skal ha samme muligheter i fotballen.

– Hva ønsker du å oppnå?

– Jeg ønsker at folk får et innblikk i jentefotba­llen og skjønner at vi kan vaere med på å endre. Vi kan ikke sitte på sidelinja og bare akseptere at det er sånn det er.

God støtte

– Hvordan er det å steppe inn for Ada Hegerberg?

– Ekstremt gøy. At de tenkte på meg etter at Ada ikke kunne er helt uvirkelig for meg. Hun er ett av mine største forbilder, sier Anna.

– Jeg tror det kommer til å gå bra. Jeg har folk rundt meg som støtter meg, og jeg gleder meg veldig.

 ??  ??
 ?? FOTO: HEIDI LØLAND-ANDERSEN ?? HOLDER APPELL: Anna Mosby Fuglestad (12) fra Lillesand skal holde appell om forskjelle­ne mellom gutter og jenters muligheter innen fotball på Women’s March Norway lørdag 18. januar. Innfelt: Ada Hegerberg.
FOTO: HEIDI LØLAND-ANDERSEN HOLDER APPELL: Anna Mosby Fuglestad (12) fra Lillesand skal holde appell om forskjelle­ne mellom gutter og jenters muligheter innen fotball på Women’s March Norway lørdag 18. januar. Innfelt: Ada Hegerberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway