Agderposten

Seksdoblet sin andel

I 2019 mottok foreninger, lag og sosiale tjenester i gamle Aust- Agder 13,9 millioner kroner gjennom grasrotand­elen. Pengene er fordelt. På bidragstop­pen troner Otra IL.

- Eline Storsaeter esto@agderposte­n.no

Helt på toppen av grasrotlis­ten troner Otra IL. Igjen.

Otra IL, Barnekreft­foreningen i Agder, Jerv FK og Trauma IF topper listen med flere hundretuse­n kroner i bidrag fra ulike givere.

Helt på toppen av listen troner Otra IL i Evje og Hornnes, som mottok nesten 600.000 kroner i bidrag.

Dette er ikke første gangen de topper grasrotlis­ta, men summen er naermere seksdoblet siden første gangen grasrotmid­ler ble delt ut i 2009. Da fikk Otra IL rett i overkant av 90.000 kr.

Et stort miljø

Daglig leder i Otra IL, Tony Halsall, forteller til Agderposte­n at pengene kommer godt med.

– Det er kjempefint med alle midlene vi har fått, det koster å drive idrett. Jeg tror suksessen vår har vaert at vi har vaert på siden det startet opp med grasrotand­elen i 2009. Det er et stort miljø her oppe, og butikker og andre større virksomhet­er har også bidratt mye, forteller Halsall på telefon til Agderposte­n.

Gir tilbake til idretten

– Det er viktig for oss at pengene går rett tilbake i idretten. Vi bruker for eksempel pengene på å drifte turløypene på Haugås. Det er veldig mange givere som er hytteeiere her oppe, legger han til. Så vi prøver å sørge for at løypene er fine, forteller Halsall.

Det er altså mange ivrige hyttetippe­re i Evje og Hornnes?

– Ja, det kan nok kanskje si. Vi er takknemlig­e for alle midler vi får, og vi forsøker å gi tilbake så godt vi kan. I tillegg ønsker vi å satse på de unge talentene i idretten, legger Halsall til.

På agp.no kan du enkelt navigere for å finne ut hva ditt lokallag eller forening fikk i 2019 (tall fra Norsk Tipping).

 ??  ??
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? SUKSESS: Otra IL, her ved daglig leder Tony Halsall, toppet igjen Grasrot-listene for Aust-Agder.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD SUKSESS: Otra IL, her ved daglig leder Tony Halsall, toppet igjen Grasrot-listene for Aust-Agder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway