Agderposten

Fikk hjerteinfa­rkt i fjor – nå står Inger (78) over fem minutter i planken

Fikk hjerteinfa­rkt i fjor – nå står Lillesand-kvinnen i planken i over fem min.

- Carl Christian Engstad, Lillesands-Posten redaksjone­n@agderposte­n.no

Alle lot seg begeistre da Inger Maria Schmidt (78) holdt planken i over fem minutter, under «Team Wars» på Blindleia Crossfit i helgen.

De fleste som har prøvd planken, vet hvor kort tid det tar før hele kjernemusk­ulaturen skriker. Er man utrent virker 30 sekunder som en evighet.

For Inger Maria Schmidt er 30 sekunder ingen sak.

Heller ikke ett, to, tre eller fire minutter.

Lørdag holdt hun planken i over fem minutter, under konkurrans­en «Team Wars» på Blindleia Crossfit.

Ingen andre holdt ut like lenge, og de siste minuttene samlet alle de andre utøverne seg rundt henne. Alle jublet da klokken passerte fem minutter.

Da hun omsider satte knaerne i bakken, kom tilbakemel­dingene fra de andre: «Du er helt rå!»

Riktignok hadde de andre konkurrent­ene en tikilos plate på ryggen, men noen frynsegode­r skal Lillesand-crossfiten­s oldemor ha.

Hjerteinfa­rkt

Spesielt med tanke på at hun i fjor ble rammet av et hjerteinfa­rkt.

– I februar har jeg holdt på med crossfit i to år, men jeg fikk et tilbakesla­g i fjor. Jeg fikk et hjerteinfa­rkt, og strevde litt med de pillene jeg fikk. De gjorde meg syk, sier Inger.

Hun er snart tilbake på samme nivå som før infarktet. Inger gir crossfit aeren for at hun har kommet seg så godt som hun har gjort.

– Jeg tror det er det som har hjulpet meg. Både treningen og miljøet. Omsorgen fra de andre, fra treneren og de jeg trener sammen med. Det er noe jeg aldri har opplevd før. Ingenting har endret seg. – Det er litt stort å si det, men crossfit gir meg liv. Det gir meg glede i livet. Og det gir meg styrke og evne til å klare alderdomme­n og livet bedre.

Krevende

Hun hadde ikke planlagt å delta på lørdagens uformelle konkurrans­e, som samlet crossfitut­øvere fra både Lillesand og Grimstad, men lot seg overtale av en treningsve­nninne. Det er en av de tingene hun liker så godt med crossfitmi­ljøet, at utøverne støtter hverandre.

Roing, markløft, militaerpr­ess og støt (clean and jerk) var noen av øvelsene som sto på plakaten i lokalet på Sekkebekks­letta, i tillegg til planken.

– Jeg var gørrsliten allerede etter den første øvelsen, men jeg hadde to sterke karer på laget som heiet på meg, sier Inger.

Hun avslutter med å fremheve en av crossfiten­s store fordeler, det at alle kan vaere med på alle øvelser. Vekt og innsats tilpasses ens eget nivå.

– Jeg kan ikke ta alle kiloene som gutta tar, men jeg tar det jeg kan. Det er det som er så fint med crossfit.

 ??  ??
 ?? FOTO: CARL CHRISTIAN ENGSTAD, LILLESANDS­POSTEN ?? SPREK:
Lillesand har fått et nytt crossfit-lokale på Sekkebekks­letta. Der briljerte Inger Maria Schmidt lørdag.
FOTO: CARL CHRISTIAN ENGSTAD, LILLESANDS­POSTEN SPREK: Lillesand har fått et nytt crossfit-lokale på Sekkebekks­letta. Der briljerte Inger Maria Schmidt lørdag.
 ?? FOTO: CARL CHRISTIAN ENGSTAD ?? STYRKE: Inger Maria Schmidt trener crossfit flere ganger i uka. Her under en av styrkeøvel­sene lørdag.
FOTO: CARL CHRISTIAN ENGSTAD STYRKE: Inger Maria Schmidt trener crossfit flere ganger i uka. Her under en av styrkeøvel­sene lørdag.
 ?? FOTO: CARL CHRISTIAN ENGSTAD ?? LAG: Lørdagen startet med roing for Inger og hennes lag.
FOTO: CARL CHRISTIAN ENGSTAD LAG: Lørdagen startet med roing for Inger og hennes lag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway