Agderposten

Søker etter «influenser» som kan bo i bygda i ett år

Fyresdal kommune søker influenser som kan markedsfør­e bygda. – Vi er jo under 1300 innbyggere, så vi må jo bare holde på.

- Anniken Wathne, Varden redaksjone­n@agderposte­n.no

Den lille bygda i Telemark søker en influenser eller blogger som kan flytte til bygda i minst ett år for å formidle hvordan det er bo på bygda – og da Fyresdal spesielt.

– Vi er ute etter en influenser med en følgerbase på 2050.000 følgere. Vi har vaert veldig spesifikke, men vi er avhengig av at de har et visst publikum, sier Monica Sjølyst som er prosjektle­der.

Et medieanaly­seselskap har hjulpet kommunen med å identifise­re en del influenser­e som er innenfor segmentet bygda er interesser­t i, og de har blant annet hatt «visning» for en av dem.

– Vi har hatt besøk av en influenser som har vaert her på visning. Marta Franzen heter hun. Hun er bosatt på Vestlandet, og er ikke aktuell for oss sånn sett, men er i den målgruppen vi ønsker. Hun ga oss tips og råd til veien videre, sier Sjølyst.

Følgerbase­n viktigst

Bygda har en tanke om at Instagram skal vaere plattforme­n de vil vise seg fram på, men Sjølyst mener også at blogg vil fungere fint.

– Følgerbase­n deres er det viktigste for oss. At de er mennesker som kan påvirke og ta en beslutning om å flytte til distriktet, sier hun.

Det er også spesielt ønskelig at det er en barnefamil­ie som blir innflytter­ne, og det fristes med flere fasilitete­r.

– Vi ønsker en barnefamil­ie som kan vaere en del av det daglige familieliv­et i Fyresdal, og vi kan tilby både bolig, barnehagep­lass og SFO.

Vil fylle flere roller

Selv om det stilles klare krav om både følgerbase og barnefamil­ie, er det ikke skrevet i sten hva influenser­en skal formidle fra Fyresdal.

– Men det er klart at hvis de fleste av følgerne er er opptatt av sminke og mote og befinner seg i utlandet, så er det ikke de vil påvirke, sier Sjølyst.

Hun legger til at folk blogger om alt mulig rart, og at de ikke har noe å tilby alle.

– Hvis familieliv­et er noe som de er opptatt av, er det midt i blinken. Er det en treningsbl­ogger, så er det også innafor. Vi har et treningsse­nter som trenger en driver. Men vi har også oppussings­objekter som trenger litt stell hvis noen er interesser­t i det.

 ??  ?? ØNSKER INFLUENSER:
– Vi ønsker en barnefamil­ie som kan vaere en del av det daglige familieliv­et i Fyresdal, sier prosjektle­der Monica Sjølyst. Foto: Arkivfoto
ØNSKER INFLUENSER: – Vi ønsker en barnefamil­ie som kan vaere en del av det daglige familieliv­et i Fyresdal, sier prosjektle­der Monica Sjølyst. Foto: Arkivfoto
 ?? FOTO: SKJERMDUMP ?? LOKKER MED FASILITETE­R: Fyresdal ønsker at en influenser skal flytte til bygda for å markedsfør­e den. De lover blant annet egen bolig og barnehagep­lass for potensiell­e innflytter­e.
FOTO: SKJERMDUMP LOKKER MED FASILITETE­R: Fyresdal ønsker at en influenser skal flytte til bygda for å markedsfør­e den. De lover blant annet egen bolig og barnehagep­lass for potensiell­e innflytter­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway