Agderposten

Sikret seier nr. 5.000

Vegårsheih­esten Løvdals Mietor sikret Eirik Høitomts seier nummer 5.000.

-

I løpet av én uke har samtlige av Vegårshei-mannen Kjell Løvdals fem stallheste­r gjort sine starter på norske travbaner.

Resultaten­e er nesten uvirkelige; fire av forsøkene har endt med seier!

Onsdag var det Mietor som takket for en perfekt reise i rygger underveis, og spurtet inn til sikker seier på Bjerke for kusk Eirik Høitomt fra Vestfold.

Seieren markerte en milepael i den tidligere sørlandstr­enerens karriere, seier nummer 5.000.

Med det er Høitomt den yngste norske kusken gjennom tidende som når 5000 seire, og han har nå bare Gunnar Eggen (5.546 seire) og Asbjørn Mehla (5.159) foran seg på adelskalen­deren.

– Det ble perfekt i dag, og åpningen kom som bestilt. Kjell sa på forhånd at hesten var bedre enn raden, og det stemte.

– Det føles godt å ha nådd 5000 seire, fortalte Høitomt i seiersinte­rvjuet etter løpet.

Hat trick av Løvdal

Kjell Løvdal sendte i tillegg tre stallheste­r til start på forrige ukes fire siste dager.

Det endte med full pott for den dyktige Vegårshei-treneren.

– Det kunne vaert enda en seier den uka, jeg kjørte ikke noe godt løp med Uberg Lisa på Bjerke på onsdag, sier perfeksjon­isten Kjell Løvdal.

Torsdag i forrige uke vant Kleppe Nido på Jarlsberg, da helgen tok til fortsatte fremgangen­e for den dyktige sørlandstr­eneren.

Først tok Wellek en knallsterk V75-seier på Bjerke lørdag, og kvalifiser­te seg samtidig for de årlige kaldblodsl­øpene som kjøres på Europas største travbane, Vincennes i Paris.

Dette blir tredje gang Løvdal har hest til start på den franske mastodontb­anen.

– Nå er det 10 år siden sist så det er på tide å dra nedover igjen, i dag var Wellek god.

- Jeg var litt skeptisk etter varmingen, men det så ut til å vaere i orden, smilte Løvdal lurt etter løpet.

Troll Svenns 35. seier

En fantastisk uke som travtrener ble avsluttet med seier på hjemmebane søndag da Troll Svenn nok en gang viste seg konkurrent­ene overlegen i monte.

Da hestens faste rytter Helene Kolle var opptatt med militaerøv­else tok topprytter Siv Emilie Løvvold vel vare på sjansen. 28-åringen fra Vestfold vred Troll Svenn i angrep nedover den siste langsiden og allerede midt i siste sving var løpet avgjort.

Troll Svenn trippet unna til sikker seier på 1.25,1/2180 meter. Dette Vegårshei-hestens 35. seier i karrierens 77. start, en helt ufattelig statistikk.

– Troll Svenn blir litt bedagelig når han kommer foran alene, da skjønner han at jobben er gjort. Når det er sagt, jeg vil helst ikke ha denne her på utsiden av meg når jeg rir andre hester ved en senere anledning, sa Løvvold med et smil etter løpet.

Enormt comeback

Løpsdagen i Travparken ble avsluttet med en knusende overlegen vinner.

Rykene-hesten Lykkje Viking var tilbake etter langt skadeavbre­kk, og hesten til Camillia G. Fidje og Ove Sigmund Gjeruldsen var vel forberedt.

Skrevet av

Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark via sideblikk.agderposte­n.no

 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? 5.000: Kjell Løvdals uvirkelige stallform fortsetter. Onsdag vant Mietor på Bjerke og sørget samtidig for landschamp­ion Eirik Høitomts 5.000. seier i karrieren.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM 5.000: Kjell Løvdals uvirkelige stallform fortsetter. Onsdag vant Mietor på Bjerke og sørget samtidig for landschamp­ion Eirik Høitomts 5.000. seier i karrieren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway