Agderposten

Sideblikk skapte kø på Rise

-

Mange fant veien til hjelpetrai­leren – via Sideblikk. Det skriver Brit Uhr Svenningse­n i Agder Telemark aksjonen på Sion Rise.

Hun fortsetter:

Da er det igjen tid for å takke. Takk alle aktører som har gjort det mulig for oss å sende av gårde først en fullstappe­t trailer, og nettopp nå, en halvfull trailer til Øst-Europa. Den andre halvdel fra Kristiansa­nd.

Den første sendte vi 26. november og den var full av hjelpemidl­er fra Solhaug og Kvileheime­n i Treungen. Dette er svaert kjaerkomme­nt, da det er mangelvare.

I tillegg var der sekkevis av gode klaer, sko og andre tekstiler gitt av våre trofaste givere.

Som ikke det er nok, kunne vi sende med masse gode hjemmestri­kkede klaer og dokker med garderober. Vi er så heldige å ha knyttet til oss disse strikkegla­de damene.

Tusen hjertelig takk alle sammen.

Julegaver fra barn

På grunn av at Sideblikk skrev om oss da vi skulle laste i november, kom folk fra øst og vest og sør nord og det var kø på Rise når traileren skulle gå.

Det resulterte i at vi kunne sende et halvt lass til sammen med Hjelp til Russland"\ nå 7. januar. Vi er så takknemlig­e.

Den inneholdt også alle julegavene fra Askeladden barnehage, Nyli barnehage, St. Franciskus skole og Landvik skole.

Takk til alle foreldre og ansatte som inviterer oss år etter år.

Vi var i Moldova i oktober og hadde koffertene våre fulle av hjemmestri­kkede klaer, og det ble masse glede i mange barnefamil­ier.

Det er godt å vaere i Moldova på besøk hos skjønne samarbeids­partnere, men det er også krevende å møte så mye nød og fattigdom.

Tynnkledd baby

Vi delte ut matpakker og toalettart­ikler i noen landsbyer og nøden kan ikke beskrives med ord.

Når man 29. oktober og bare noen grader ute, møter en skjønn fembarnsfa­milie med en nyfødt som kun har på seg bleie og ei lita skjorte, pakket inn i håndkle, da går nesten hjertet i stykker.

Dette er bare ett eksempel. De lever på barnetrygd som tilsvarer 300 kroner per måned.

Jobber er det lite av. Mange reiser til utlandet og barna blir igjen.

Vi betaler for et varmt måltid på en skole i Moldova og rektor kunne fortelle at for mange av elevene er det måltidet dagens eneste.

Mye trist, Moldova er et jordbruksl­and og et vakkert land med masse verdifulle mennesker så det kunne forvaltes så mye bedre. Vi må tenke på at vi hjelper NOEN. Så å sende klaer og sko til ØstEuropa er mer verdifullt enn jeg tror folk kan forstår.

Så kjaere venner av oss på Rise; fortsett og hjelpe oss. Den største gleden du kan ha det er å gjøre andre glad.

Nå har vi god plass å Sion Rise, så vaer velkommen til å hjelpe oss å hjelpe, skriver altså Brit Uhr Svenningse­n.

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? INNSAMLING: Agder Telemark-aksjonen har innsamling på Rise hver tirsdagskv­eld. Her er Øyvind Hansen blant noe av det som ble sendt før jul.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN INNSAMLING: Agder Telemark-aksjonen har innsamling på Rise hver tirsdagskv­eld. Her er Øyvind Hansen blant noe av det som ble sendt før jul.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway