Agderposten

Ny millionspr­ekk for Glassheise­n

Prisen på den mye omtalte Glassheise­n til Fløyheia kan øke med ytterliger­e 10 millioner kroner, til 90 millioner kroner.

- Marie N. Kalvehagen marie.kalvehagen@agderposte­n. no

Det er kun få måneder siden forrige budsjettsp­rekk ble kjent. Den opprinneli­g kalkylen var satt til 50 millioner kroner. Men i høst ble bystyret orientert om at prislappen har gått fra 50 til 80 millioner kroner.

Nå kan prislappen altså øke med ytterliger­e 10 millioner kroner, ifølge Agderposte­ns kilder.

Saken ble først omtalt av NRK Sørlandet.

Budsjettsp­rekken skyldes endringsan­modninger fra kontraktsp­art Consto Anlegg Sør AS: «endringsan­modninger begrunnet med at entreprenø­ren mente det var uklarheter ved konkurrans­egrunnlage­t som hadde forårsaket vesentlige feil i mengden stål i tilbudet».

Ikke overrasket

Bystyrets medlemmer ble orientert om den nye budsjettov­erskridels­en av Arendal Eiendom torsdag morgen.

– Jeg er ikke overrasket, men pulsen banker like mye på hvor krevende det er å forholde seg til dette. Det kommer nok mer; dette er Arendals stupetårn, sier SVs gruppelede­r Inger Brokka de Ruiter.

De Ruiter viser til stupetårne­t på Hamar som opprinneli­g skulle koste halvannen million kroner, men som endte på svimlende 25,8 millioner.

Brokka de Ruiter mener budsjettsp­rekkene begrenser kommunen i forhold til viktige investerin­ger som går på primaertje­nester.

– Dette får i realiteten kjempestor­e konsekvens­er for andre nødvendige prosjekter. Vi prøver blant annet å finne ut av hvordan vi skal betale for helsehus 1, og hvordan vi skal ruste opp skolebygg. Da er det krevende at lånetaket sprekker på denne måten, sier hun.

– Ennå uvisst

Ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) presiserer at han ennå ikke kan si for mye om saken.

– Jeg ble klar over dette for noen dager siden. Arendal eiendom jobber med prosjekter­inger, hva utfallet av det de har varslet i dag vil bli er ennå uvisst. Det vet vi ikke før prosjektet er sluttført, altså vi vet ennå ikke hva prosjektet til slutt vil koste, sier han.

Så det kan bli både mer eller mindre?

– Det vil jeg ikke spekulere i, sier Nordl, og forteller at Arendal eiendom har jobbet med flere prosjekter for kommunen, og understrek­er at dette er et av få prosjekter som har sprukket.

– Arendal eiendom har levert prosjekter for over to milliarder så langt. De bruker å holde budsjettko­stnaden satt av bystyre, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? ORDFØRER ROBERT CORNELS NORDLI (AP) BLE NYLIG INFORMERT OM BUDSJETT
ORDFØRER ROBERT CORNELS NORDLI (AP) BLE NYLIG INFORMERT OM BUDSJETT
 ??  ?? BLIR DYRERE: Heisen til Fløyheia som er under oppbygging.
BLIR DYRERE: Heisen til Fløyheia som er under oppbygging.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway