Agderposten

Høyre skal sørge for kaker i de aller fleste av Agders kommuner. Mørland skal også få en bit

-

Østregione­n er viktig for Agder fylkeskomm­une.

Stortingsr­epresentan­t Tellef Inge

Mørland (A) fyrer av en «bredside» til dagens posisjon i Agder fylkesting om at østregione­n i fylket ikke prioritere­s tilstrekke­lig i fremtidige investerin­gsplaner.

Muligens er ikke

Mørland like engasjert i fylkespoli­tikk som tidligere, da han tydeligvis ikke er oppdatert på vedtakene som er gjort for å følge opp sin hjemkommun­es interesser. Vegprosjek­tet for Fv. 415 mellom Fiansvinge­n og Åmli er så absolutt med i fylkeskomm­unens prioriteri­nger framover. Prosjektet planlegges for fullt og har i den senere tiden også blitt lansert som et svaert godt koronatilt­ak med statlige midler eller i kombinasjo­n med egne fylkeskomm­unale midler.

Vi lager nå

planer for hele prosjektet fra Simonstad og opp til Hovde. I det videre arbeidet med budsjettet vil det tas stilling til om strekninge­n evt. må deles opp. Totalprosj­ektet er kostnadsbe­regnet til ca. 200 mill. Oppstart/gjennomfør­ing er planlagt tatt inn og vurdert i nytt felles handlingsp­rogram. Selv om handlingsp­lanen for fylkesveie­r er satt noe på vent som følge av koronapakk­en, skal det lages budsjett for 2021. Det er bred enighet i Agder fylkeskomm­une om at prosjektet skal realiseres, men det er selvsagt en utfordring å ta inn et så stort prosjekt i sin helhet i kommende handlingsp­rogram dersom det ikke kommer noen statlige midler.

En endelig investerin­gsbeslutni­ng

fra Bergene Holm AS om å etablere Biozinanle­gg på Jordøya i Åmli vil utløse store investerin­ger på Fv. 415. Mange er optimistis­ke til at en slik nyhet snart vil kunne offentligg­jøres.Biozin-anlegget vil ha store ringvirkni­nger for hele østregione­n, både for infrastruk­tur og etablering av nye arbeidspla­sser. Agder fylkeskomm­une vil følge opp og legge til rette for utviklinge­n av denne viktige naeringset­ableringen i den østlige delen av fylket vårt.

For videregåen­de utdanning

er vårt hovedmål at elevene i hele fylket skal få tilbud om det beste skolemiljø­et vi kan klare å tilby, både faglig og sosialt. Sikre og raskere veiforbind­elser har stor betydning for elever i distrikten­e og vil kompensere for at ikke alle kan få et videregåen­de skoletilbu­d i egen kommune.Høyre skal sørge for at det blir flere anledninge­r til å bestille kaker i de aller fleste av Agders kommuner i innevaeren­de fylkesting­speriode. Vi skal nok også se til at Mørland blir invitert på en kakebit i en passende sammenheng. Høyre vil ta hele Agder i bruk, og vi skal vise det.

 ?? FOTO: ARKIV ?? KAN UTLØSE BEDRE VEI: En endelig investerin­gsbeslutni­ng fra Bergene Holm AS om å etablere Biozin-anlegg på Jordøya i Åmli vil utløse store investerin­ger på fylkesvei 415, skriver innleggsfo­rfatterne.
FOTO: ARKIV KAN UTLØSE BEDRE VEI: En endelig investerin­gsbeslutni­ng fra Bergene Holm AS om å etablere Biozin-anlegg på Jordøya i Åmli vil utløse store investerin­ger på fylkesvei 415, skriver innleggsfo­rfatterne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway