Agderposten

Smittet av korona

Det både Big Daddy Karsten og legen hans først antok var allergipla­ger, viste seg å vaere noe helt annet.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

– Covid-19 er en rar bitch. Hun gjør litt som hun vil.

Slik beskriver Arendals-rapper Karsten Marcussen, bedre kjent som Big Daddy Karsten, sykdomsfor­løpet overfor Agderposte­n.

Det hele startet for to uker siden da 31-åringen fra Arendal kjente en kløe i nesa. Ettersom Marcussen er pollenalle­rgiker, antok han automatisk at det bare var dette det var snakk om. Det var TV 2 som først omtalte saken.

Men da Marcussen gikk inn på nett og sjekket pollenvars­elet, fikk han seg en overraskel­se.

– Det var jo ikke noe bjørkepoll­en på Østlandet, forteller rapperen, som er bosatt på Grünerløkk­a i Oslo.

Vekslende symptomer

Og da han begynte å kjenne seg tappet for energi, kontaktet han fastlegen. Fastlegen antok imidlertid også at det kunne vaere snakk om allergi, men det ble tatt en korona-test for å vaere sikker.

– Det er som om nesa blir voldtatt. De kjører en q-tips så langt opp i at de naermest kan kontroller­e nervesyste­met i hjernen, beskriver Marcussen.

Og da det tok mange dager før svaret kom, ante arendalitt­en at testen kunne vaere positiv. Noe den også viste seg å vaere da svaret kom mandag denne uken. Sykdomsfor­løpet er altså svingende, uten at Marcussen er blant de hardt rammede av covid-19.

– Symptomene kommer og går på en merkelig måte. En stund har jeg feber, så har jeg sår hals, så hoster jeg litt eller er tett i nesen. Alt kommer ikke på en gang, forklarer 31-åringen.

Ifølge helseperso­nell han har vaert i kontakt med, er dette helt normalt. Så oppegående følte han seg til og med to dager før testsvaret kom, at han trodde han var frisk. Men da Marcussen våknet dagen etter, var feberen tilbake.

– De kommer til å hate meg

Marcussen understrek­er at han tar smittevern­et på største alvor, og forteller at han isolerte seg så fort han følte seg dårlig. Nå som han må unngå naerkontak­tmedandre,fårhankame­rater til å handle for seg på butikken. Og de stiller opp, bekrefter rapperen.

– Jeg bosser vennene mine rundt. De kommer til å hate meg veldig når jeg er ferdig med sykdommen. Jeg ser for meg at jeg kommer til å bli en bitch selv hvis noen av dem blir smittet, ler Marcussen.

Ettersom han har vaert syk i 14 dager allerede, behøves ikke to ukers karantene. Men rapperen må vaere symptomfri i tre dager før han erklaeres frisk.

Foruten selv å ha blitt smittet, synes Marcussen koronatide­n har vaert nokså innbringen­de på mange måter, om dog noe hard på lommeboka ettersom han ble permittert fra dagjobben.

I mai ga Marcussen ut låten «Cancelled» sammen med Ferdinand, som har fått oppmerksom­het også utenfor Norges grenser.

– For meg som aldri har tenkt utenfor Norge i det hele tatt, er det gøy å se at den streames i utlandet, sier Marcussen.

Vil utenlands

Streamingk­onserter og Koronerull­ing med Christer Falck har det også blitt. Det har til og med kommet forespørsl­er fra folk i Belgia, USA og Spania om ikke han kan komme og holde konserter. Ingenting er skrevet i stein ennå, men Marcussen er definitivt interesser­t. Og låtene hans fremover vil bli skrevet på engelsk.

– Det er av den enkle grunn at musikken jeg lager er litt for liberal for norsk musikkbran­sje. Jeg trenger å nå flere likesinned­e i den store, vide verden.

– Jeg er veldig hypp på å utforske nye territorie­r. Og så er miljøene større i både USA og Spania, så det betyr at jeg kommer til å få se veldig mange kjekke menn, ler Marcussen.

Big Daddy Karsen ble nemlig for alvor kjent da han i 2016 sto fram som homofil. Til Agderposte­n fortalte han den gang at han mistet venner etter at han kom ut av skapet.

 ?? FOTO: ARE NAESSET ?? SMITTET: Big Daddy Karsten trodde det var pollenalle­rgi som plaget ham. Det viste seg å vaere koronaviru­set.
FOTO: ARE NAESSET SMITTET: Big Daddy Karsten trodde det var pollenalle­rgi som plaget ham. Det viste seg å vaere koronaviru­set.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway