Agderposten

– Han skjøt for å skyte oss

Én mann i 20-årene ble alvorlig skadet etter en skyteepiso­de i Arendal i helgen. To andre er lettere skadet. En 26 år gammel mann er siktet i saken.

- Jørund Flaa, Stein Larsen jofl@agderposte­n.no

▶ To unge menn ligger på Ullevål sykehus etter skytedrama­et i Arendal natt til lørdag.

▶ Den ene er alvorlig skadet. Den andre forteller hva han opplevde på festen.

▶ Den siktede gjerningsm­annen skal også vaere sterkt preget av det som skjedde. På bildet følger politiet ham inn på legevakta for en sjekk.

Det var i 02-tiden natt til lørdag at nødetatene fikk melding om skyting i en enebolig i Sørsvannsv­eien på Stoa i Arendal.

Flere politipatr­uljer og ambulanser rykket ut til stedet. Da nødetatene kom frem fant de først to personer med skuddskade­r. Én av dem med alvorlige skader, den andre med antatt lettere skader.

Litt senere ble det klart at også en tredje person hadde lettere skuddskade­r. Samtlige av de skadde er menn i 20-årene.

Pågrepet hjemme

Gjerningsm­annen var forduftet fra åstedet da politiet kom.

Vitner skal ha informert politiet om hvem den antatte gjerningsm­annen var. De forklarte også at han skal ha kjørt bort fra stedet i sin egen bil.

Den siktede 26-åringen ble pågrepet snaue to timer etter at skuddene falt. Han oppholdt seg da i en bolig han disponerer, men som ikke er hans folkeregis­trerte adresse. Han ble pågrepet av bevaepnet politi – uten dramatikk.

– Det var etterretni­ng som gjorde at vi fant frem til vedkommend­e, sa operasjons­leder Vidar Arnesen til Agderposte­n natt til lørdag.

Hadde fest

Agderposte­n får opplyst av sentrale kilder at det skal ha vaert en fest i boligen i Sørsvannsv­eien i forkant av skyteepiso­den.

Vitner har forklart at 26-åringen enten ble kastet ut fra festen - eller ikke slapp inn - nokså kort tid etter at han ankom stedet. Da skal han ha hentet en hagle i bilen sin og skutt mot flere av festdeltak­erne på rundt 15 meters avstand.

Flere steder på boligen i Sørsvannsv­eien var det tydelige haglmerker i vegg og dør. Det var lørdag morgen også blodspor på åstedet.

Til Ullevål

Mannen som er alvorligst skadet ble, etter det Agderposte­n får opplyst, truffet bakfra - i rygg og lår. Han ble fløyet til Oslo universite­tssykehus Ullevål, og lå lørdag i kunstig koma.

Også én av de andre skadde personene ble lørdag fraktet til Ullevål for operasjon. Den tredje personen er lettere skadet og skal vaere innlagt på sykehuset i Arendal.

Avbildet med våpen

Den antatte gjerningsm­annen, en 26-åring fra Arendals-distriktet, er kjent av politiet fra før. Han skal blant annet ha blitt tatt for bruk og besittelse av sentralsti­mulerende stoffer, får Agderposte­n opplyst.

Han skal også ha hatt en rekke våpen. På sosiale medier figurerer 26-åringen med våpen på flere bilder, blant annet en rifle med lyddemper.

– Sterkt preget

Forsvarere­n til den siktede 26-åringen sier hans klient er sterkt preget etter skuddramae­t på Stoa natt til lørdag.

– Jeg har snakket med ham både i går og i dag. I går var han sterkt preget da vi snakket sammen. Han er litt bedre i dag etter å ha fått sovet litt i natt, men han er fortsatt preget, sa advokat Johannes Wegner Maeland fra Advokatfir­maet Klomsaet & Co til Agderposte­n tidlig søndag ettermidda­g.

Han er oppnevnt som forsvarer til den siktede 26-åringen.

Maeland understrek­et da at klienten hans ikke var avhørt ennå, og advokaten ønsket derfor ikke å si noe om hva klienten har forklart til ham om det som skjedde natt til lørdag.

Heller ikke hvorvidt 26-åringen erkjenner straffskyl­d for skytingen i Sørsvannsv­eien.

Fengslings­møte mandag

Det planlegges for fengslings­møte i Aust-Agder tingrett mandag morgen eller formiddag.

– Min klient har ikke ønsket å la seg avhøre uten forsvarer til stede og jeg kunne ikke reise ned i går. Jeg regner med det blir avhør før eller etter fengslings­møtet i morgen, men dersom politiet skulle ha et sterkt ønske om det, kan vi kanskje få til noe i kveld, sier advokaten.

Selv om klienten hans er preget, tror Maeland at han vil vaere i stand til å gjennomfør­e de foreståend­e politiavhø­rene.

 ?? FOTO: STEIN LARSEN ??
FOTO: STEIN LARSEN
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? UNDERSØKEL­SER: Her gjør politiet og kriminalte­knikere undersøkel­ser på åstedet på Stoa.
FOTO: NTB SCANPIX UNDERSØKEL­SER: Her gjør politiet og kriminalte­knikere undersøkel­ser på åstedet på Stoa.
 ??  ?? SIKTET: En 26 år gammel mann fra østre deler av Agder er pågrepet etter at tre personer ble skutt med hagle på Stoa i Aren dal natt til lørdag. Her føres den mistenkte, iført håndjern, inn til legesjekk på sykehuset.
SIKTET: En 26 år gammel mann fra østre deler av Agder er pågrepet etter at tre personer ble skutt med hagle på Stoa i Aren dal natt til lørdag. Her føres den mistenkte, iført håndjern, inn til legesjekk på sykehuset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway