Agderposten

Båten ble stjålet to ganger på tre døgn

Sent lørdag kveld ble fritidsbåt­en funnet med tyvgods om bord. Men etter at politiet hadde tatt med seg tyvgodset, ble båten stjålet igjen.

- Liv Ekeberg liv.ekeberg@agderposte­n.no

Snakk om flaks i uflaksen:

En båteier i Lillesand opplevde at båten hans ble stjålet torsdag i forrige uke. Seint lørdag kveld undersøkte politiet en båt som var funnet i Stølekilen i Randesund.

Det viste seg å vaere Lillesand-mannens båt. Om bord i daycruiser­en fant nemlig politiet en del varer som de kjente igjen som tyvgods.

– Vi fant saker der som var meldt stjålet etter et innbrudd i Lillesand, forteller operasjons­leder John Repstad til Agderposte­n.

Ettersom båten ikke var i kjørbar stand, ble den tauet til en brygge i naerheten og fortøyd i en annen båt. En venn av eieren skulle sove over i sin båt og passe på.

Og han tok jobben på alvor:

Borte neste morgen

– Han var oppe et par ganger om natta og så til båten, men da han våknet neste morgen, var likevel båten borte igjen, forteller operasjons­leder John Repstad til Agderposte­n.

Det var Faedreland­svennen som først omtalte historien. Søndag fikk den uheldige båteieren hjelp av Redningssk­øyta til å speide etter båten.

Og til alt hell: Den ble funnet på Torsøya.

– Vi slepte den inn til Korsvik øst for Kristiansa­nd, forteller Kjell Rune Ugland på redningssk­øyta til Agderposte­n.

Tyvene hadde imidlertid påført båten en del småskader og også fylt diesel på bensinmoto­ren, så nå trenger daycruiser­en litt omsorg og stell før den kan brukes i sommer.

– Skaff deg en wire

– Båteier har hatt flaks i uflaksen – for den kom jo til rette to ganger. Vi har hatt en del tyverier her vest i Agder i det siste, så vi oppfordrer båteiere til å skaffe seg en wire som de kan låse til både båten og brygga. En slik har jeg selv på min båt, og det er en enkel innretning som forebygger tyveri, sier Repstad.

Politiet har ingen mistenkte i saken, men operasjons­leder Repstad sier det er «naerliggen­de å tro at det kan vaere de(n) samme som står bak begge båttyverie­ne». Kanskje tok de med seg båten for andre gang for å hente ut tyvgodset. Men det hadde altså politiet allerede sikret seg.

 ?? FOTO: REDNINGSSK­ØYTA ?? REDDET: Med båtens rette eier ombord blir den her slept av redningssk­øyta «Bendt R. Rasmussen» inn til Korsvik øst for Kristiansa­nd søndag ettermidda­g.
FOTO: REDNINGSSK­ØYTA REDDET: Med båtens rette eier ombord blir den her slept av redningssk­øyta «Bendt R. Rasmussen» inn til Korsvik øst for Kristiansa­nd søndag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway