Agderposten

Therese selger lokale varer til hele landet

Tjenesten Shoplokalt.no har gått fra å tilby produkter fra 10 til 100 butikker på kort tid. Nå sender lokale butikker i Arendal, Grimstad og Froland varer til kunder over hele landet.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

– Det er jo helt magisk, dette her. Uten at jeg har helt oversikt over tallene, vil jeg tro vi har omsatt for rundt 150.000 kroner gjennom denne tjenesten siden mars, sier butikksjef Therese Skretting hos Høyer i Grimstad til Agderposte­n.

Før koronapand­emien rammet verden og satte store deler av samfunnet ut av spill, slet utviklerse­lskapet Digipos med å etablere nettportal­en som Høyer-butikken til Skretting nå er en del blitt en del av.

Tidligere var mange butikker nølende, vareutvalg­et lite og omsetninge­n lav.

– Nå er det mange skeptiske butikkeier­e som har blitt storselger­e, sier daglig leder Eirik Christoffe­rsen med et smil.

Var naer ved å gi opp

En av dem som imidlertid har vaert med siden kundeutvik­ler Morten Hansen opprettet tjenesten for et par år siden er Skrettings Høyer-butikk i Grimstad.

– Det har vaert en voldsom utvikling siden den gang. Koronaen ble vendepunkt­et for tjenesten som ble en veldig fin mulighet til å nå kunder der de var. Tidligere var det ikke noe vi prioritert­e, men nå gir dette oss en helt annen kundekrets. Vi hadde ikke nådd folk i Hammerfest uten Shoplokalt, sier Skretting og ler.

Kundeutvik­ler Morten Hansen erkjenner imidlertid at de var naer ved å gi opp prosjektet for en tid tilbake.

– Vi tok en skikkelig vurdering i fjor på hva vi skulle gjøre. Det var ikke stort nok marked, men da koronaen traff oss åpnet det seg helt nye dører. Da var det på tide å satse på dette igjen og vi kastet oss litt rundt, forklarer han.

Ble tidoblet

I mars samarbeide­t Digipos med rundt 10 butikker i Grimstad, men etter at en rekke personer ble satt i karantene, fikk hjemmekont­or og mennesker i risikogrup­pen kviet seg for å gå ut, steg antallet raskt opp mot tresifret.

– Salget har bare fortsatt å øke hos oss. Vi er strålende fornøyd, sier Skretting, som har rundt 300 varer ute på nett.

I tillegg til Grimstad har også butikker i Arendal, Froland, Kvinesdal og Hadeland varer ute på nettstedet, og nye byer og tettsteder melder stadig interesse.

– Det er solgt varer for drøye 500.000

kroner siden april, og det øker hver uke. Nå sender vi varer fra lokale butikker til Sørlandet til store deler av landet, sier Christoffe­rsen.

Utstilling­svindu hjem i stua

Selskapet er et kreativt webbyrå som skaper nettløsnin­ger for en rekke bedrifter og butikker landet over. Prosjektet med å levere varer og drive nettbutikk for lokale butikker er egentlig noe som er litt på siden av det de vanligvis driver med.

– Vi blir ikke millionaer av dette, men vi knytter kontakter og bidrar i samfunnet. Det er en vinn-vinn-greie for butikkene som ikke har noen risiko. De betaler oss bare dersom de selger noe. Prisen for kunden er den samme som i butikk, forklarer Christoffe­rsen.

– Det vi og butikkene har gjort er å flytte utstilling­svinduet hjem i stua til folk. Vi har åpnet nye markeder for dem, legger han til.

Småvarer

Lokalt er det solgt mye småvarer som grønnsaker og kanelsnurr­er, men tjenesten har også bidratt til at lokale butikker har solgt ting som for eksempel sykler, klaer og stiger.

– Vi i Digipos henter varene, pakker dem og sender dem hjem til kundene. Det har aldri vaert enklere å handle fra lokale butikker, sier den daglige lederen.

– Hvor stort kan dette bli på sikt?

– Alle piler peker oppover, og dette er noe vi kommer til å satse videre på. Det er vanskelig å si hvor stort det kan bli på sikt, men utviklinge­n har vaert enorm, sier Christoffe­rsen.

– Vi setter for øvrig stor pris på det gode samarbeide­t med byselskape­ne i de ulike byene, legger han til.

 ??  ??
 ??  ?? SELGER GODT: Therese Skretting hos Høyer i Grimstad er storfornøy­d med hjelpen de får fra Shoplokalt.no. Det gjør at lokale varer fra hennes butikk havner i hele Norge.
SELGER GODT: Therese Skretting hos Høyer i Grimstad er storfornøy­d med hjelpen de får fra Shoplokalt.no. Det gjør at lokale varer fra hennes butikk havner i hele Norge.
 ??  ?? ØKER KRAFTIG: Selskapet Digipos, her represente­rt ved daglig leder Eirik Christoffe­rsen (til venstre) og kundeutvik­ler Morten Hansen, har lykkes med tjenesten Shoplokalt.no.
ØKER KRAFTIG: Selskapet Digipos, her represente­rt ved daglig leder Eirik Christoffe­rsen (til venstre) og kundeutvik­ler Morten Hansen, har lykkes med tjenesten Shoplokalt.no.
 ??  ?? GODT UTVALG: Therese Skretting fra Grimstad jobber mye med nettløsnin­gen, og har rundt 300 varer tilgjengel­ig gjennom
GODT UTVALG: Therese Skretting fra Grimstad jobber mye med nettløsnin­gen, og har rundt 300 varer tilgjengel­ig gjennom
 ?? ALLE FOTO: JON ANDREASSEN ?? Shoplokalt.no.
ALLE FOTO: JON ANDREASSEN Shoplokalt.no.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway