Agderposten

Hett, heftig og rødt i treningska­mp

Etter en tam første omgang mellom Jerv og Arendal tok det fyr etter pause. Og som om tap ikke var nok for Jerv – Simon Larsen risikerer karantene i første serierunde etter treningska­mpen.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Den rutinerte stopperkje­mpen fikk nemlig direkte rødt kort etter en felling på tampen av kampen som Jerv tapte 1–3.

Dermed risikerer Jerv å miste enda en midtstoppe­r til første serierunde kommende fredag. Fra før er det kjent at Daniel Arrocha er ute for sesongen etter en stygg kneskade.

Svar på om Larsen må stå over første serierunde kommer tirsdag.

Arendal best

Etter en første omgang der det var svaert langt mellom sjansene og Jerv hadde mest ball tok det fyr etter pause.

Arendal tok Jerv på senga fra avspark og før minuttet var spilt ledet 2. divisjonsl­aget på Levermyr ved Fabian Stensrud Ness.

Kun to minutter senere kom utligninge­n fra Jerv. Michael Baidoo var frisk i perioder og noterte seg for Jervs eneste scoring for dagen.

Men etter utligninge­n ble det langt mellom høydepunkt­ene for gultrøyene i varmen.

– Vi gjorde en ok første omgang, men produserte litt for lite. Så sov vi i første angrep etter pause. Det er forferdeli­g. Så la de om formasjone­n og vi klarte ikke å flytte beina fort nok. Arendal var best ut kampen, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

Og riktig nok, Arendal så klart hvassest ut, og Stensrud Ness scoret sitt andre for dagen da han sendte de helhvite tilbake i ledelsen. Mot slutten av kampen punkterte Kristian Eriksen kampen da han satte inn 3–1 til Arendal. Arendal har slått Jerv i to av to treningska­mper i 2020.

– På de to første baklengsmå­lene var vi altfor passive. Det

må vi luke ut til seriestart. Og vi må ha mer trøkk på siste tredjedele­n, mener Sandstø.

– Fullt fortjent

Stensrud Ness var svaert godt fornøyd med sitt lags gjennomfør­ing. Mens Jerv starter sesongen i 1. divisjon førstkomme­nde fredag må Arendal vente til 12. juli.

– Det er sterkt å slå dem i deres generalprø­ve. Etter den andre omgangen vant vi fullt fortjent, sier tomålsscor­eren til Agderposte­n etter kampen.

Også Arendal-trener Steinar Pedersen likte det han så, to uker før seriestart i 2. divisjon.

– Faglig er jeg strålende fornøyd med seier, og at vi så såpass solide ut. Totalt sett er jeg 3/4 fornøyd, sier Pedersen.

– Vi begynner å se konturene av hvordan jeg ønsker at vi skal vaere, både i forhold til holdninger, treningsku­ltur… Vi har gjort en del endringer, og har en spennende gruppe som skal vaere god nok over en hel sesong, fortsetter Arendal-treneren.

??  ??
 ??  ?? KOK: Det var bra kok på matta da Jerv og Arendal møttes i treningska­mp lørdag. Simon Larsen fikk rødt kort på tampen, og risikerer nå karantene i første serierunde.