Agderposten

Rekordfors­øket er i gang: – De er helgale

- Carl Christian Engstad redaksjone­n@agderposte­n.no

De ble møtt med jubel da de passerte Lillesand på vei til Nordkapp fredag. Klokken 07 startet turen for de syv syklistene, som forsøker å ta seg fra Lindesnes til Nordkapp på bare 4 døgn og 19 timer – tre timer raskere enn rekorden.

Olav Birkeland fra Birkenes og lillesande­rne Øyvind Reiten og Runar Skuggevik er blant syklistene på turen, hvis mål også er å samle inn penger til barneavdel­ingen ved Sørlandet sykehus Kristiansa­nd og Barnekreft­foreningen. Hele turen sendes live på Facebook, og så langt har folk bidratt med over 50.000 kroner til formålet.

3,5 timer etter starten passerte gjengen Lillesand. Flere steder ble de møtt av store og små heiagjenge­r, inkludert ved rundkjørin­ga på Tingsaker, hvor flere Team Rynkeby Agder-syklister hadde samlet seg, skriver Lillesands-Posten.

– Jeg tenker at de er halvgale. Eller kanskje helgale. De er syv svaert godt trente entusiaste­r, men det er fortsatt fem ganger Trondheim-Oslo, sier Gro Berit Haatveit om den 2.500 km lange styrkeprøv­en.

Som en del av veldedighe­tslaget Team Rynkeby har hun syklet fra Oslo til Paris to ganger. Hun har også deltatt på Styrkeprøv­en, det 540 kilometer lange sykkelritt­et med start i Trondheim og mål i Oslo. Hun tror syklistene vil få det tøft både fysisk og mentalt på vei til Lindesnes.

– De skal sykle i 20 timer hver dag i fem dager. Dette har de øvd mye på, men jeg tror den største utfordring­en vil vaere det mentale. De må klare å holde konsentras­jonen og trykket oppe hele tida, og ville gjøre det. Det merket jeg på vei fra Trondheim til Oslo, at det var konsentras­jonen som sviktet litt, sier Haatveit.

Neste lørdag legger Haatveit og Team Rynkeby Agder ut på sin egen styrkeprøv­e. Siden årets tur til Paris ble kansellert, skal de sykle fra sykehuset i Kristiansa­nd til sykehuset i Stavanger. De legger imidlertid inn noen skikkelige omveier, slik at det blir åtte dager og over 1.000 kilometer til sammen. 34 syklister er med på laget, og 12 av dem er fra Lillesand

– Det gleder vi oss alle til. Jeg er glad vi fant et alternativ til Paris-turen, for disse turene betyr så mye for oss. Vi samler inn penger til veldedighe­t gjennom hele året, og så er den årlige langturen gaven vi gir oss selv. Folk har også trent gjennom hele vinteren og blitt veldig godt kjent, sier Haatveit.

 ?? FOTO: CARL CHRISTIAN ENGSTAD, LILLESANDS-POSTEN ?? STOR JUBEL: Syklistene ble møtt av sine egne i rundkjørin­gen på Tingsaker i Lillesand.
FOTO: CARL CHRISTIAN ENGSTAD, LILLESANDS-POSTEN STOR JUBEL: Syklistene ble møtt av sine egne i rundkjørin­gen på Tingsaker i Lillesand.
 ??  ?? HEIAGJENG: Team Rynkeby Agders Gro Berit Haatveit (f.v.), Gryne Reinertsen, Amalie Schjølberg, May Britt S. Nilsen og Hilde Stålesen var blant heiagjenge­n på Tingsaker. Neste lørdag begynner de på sin egen tur, når Team Rynkeby Agder skal gjennomfør­e en åtte dager lang tur til Stavanger. Turen begynte i Kristiansa­nd, og skal innom steder som Rysstad, Kongsberg, Oslo og Kragerø før ankomst i Stavanger. Det blir over 1.000 kilometer til sammen.
HEIAGJENG: Team Rynkeby Agders Gro Berit Haatveit (f.v.), Gryne Reinertsen, Amalie Schjølberg, May Britt S. Nilsen og Hilde Stålesen var blant heiagjenge­n på Tingsaker. Neste lørdag begynner de på sin egen tur, når Team Rynkeby Agder skal gjennomfør­e en åtte dager lang tur til Stavanger. Turen begynte i Kristiansa­nd, og skal innom steder som Rysstad, Kongsberg, Oslo og Kragerø før ankomst i Stavanger. Det blir over 1.000 kilometer til sammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway