Agderposten

Hansa har kjøpt Nøgne Ø

- Eline Storsaeter esto@agderposte­n.no

Hansa Borg har kjøpt alle aksjene i Grimstadbr­yggeriet Nøgne Ø. Som mikrobrygg­eri, har Nøgne Ø vaert ett av de få som tjente penger, men så snudde det. På to år har Grimstadbr­yggeriet tapt 12 millioner, melder Dagens Naeringsli­v.

Storbrygge­riet Hansa Borg i Bergen, har i flere år hatt halvparten av aksjene i Nøgne Ø. Nå har giganten kjøpt ut alle aksjonaere­ne, og sitter dermed på alle aksjene.

–Ingenendri­ngerpåRyge­ne

Bryggerisj­efen på Rykene, Sverre Øverland, sier til Agderposte­n at de skal fortsette å vaere det kompromiss­løse bryggeriet, uten industriøl.

– Det blir ingen endringer på Rykene i det hele tatt. Det vil vaere det samme ølet og de samme menneskene som før. Vi skal fortsette med våre smaker, så det blir ikke industriøl her, forteller Øverland.

Øverland forteller at bryggeriet var nødt til å flagge et likviditet­sbehov, slik at eiere kan gå inn med kapitalen. For Nøgne Ø og de ansatte betyr det lite hvem som sitter på toppen.

Gjør «vår greie»

– Det spiller liten rolle hvem som er på toppen, vi har hele tiden stått på siden og gjort «vår greie», forteller Øverland.

Koronapand­emien traff naeringsli­vet hardt, og de siste månedene har også vaert tøffe for bryggeriet.

– Det er klart at korona svekket oss. Vi merket det godt i februar, da hele verden sto foran pandemien. Salg av varer i taxfree, og eksport ble vanskelig for oss. Likevel fikk vi raskt en vekst i dagligvare og på Vinmonopol­et, legger han til.

Nå ligger Grimstad-bryggeriet an til å sprenge tidligere rekorder inn mot sommeren.

– Vi ser ut til å sprenge tidligere rekorder, og vi har hatt en underligge­nde vekst siden 2019. Vi er inne i en positiv fase nå, tross pandemien, sier Øverland.

 ?? FOTO: NØGNE Ø ?? NYE EIERE: Hansa Borg bryggerier har kjøpt opp Grimstad-bryggeriet på Rykene.
FOTO: NØGNE Ø NYE EIERE: Hansa Borg bryggerier har kjøpt opp Grimstad-bryggeriet på Rykene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway