Agderposten

Når vi skal ha et politisk ordskifte, bør det vaere sannferdig

- Arne Thomassen, fylkesordf­ører Torunn Ostad, gruppelede­r for Høyre

Når politisk retorikk blir viktigere enn fakta, del 2.

Nina Jentoft fra Arbeiderpa­rtiet fortsetter å angripe Høyre i saken om voksenoppl­aering, og skriver at hun «løpende har forholdt seg til dokumenter­bare fakta» Det Jentoft ser ut til å misforstå, er at når hun «hamrer på», som hun selv beskriver det, er det ikke mot Høyre, men mot fylkeskomm­unens utdannings­avdeling.

Det er helt

rett at saksdokume­ntene til hovedutval­get anslo at det manglet 5,5 mill. i budsjettpo­sten for voksenoppl­aering.

Men Jentoft kan

ikke utelate resten av informasjo­nen administra­sjonen ga til både hovedutval­get og fylkesting­et: Dersom det skulle vise seg at vi bruker ressurser utover planlagt ramme tas dette opp i andre tertial. Grunnen til at det ikke var lagt inn i første tertial, var usikkerhet omkring hva beløpet ville bli til slutt. Administra­sjonen opplyste også om at dette er lovfestede rettighete­r og at det jobbes målrettet for å sikre at alle får et tilbud uavhengig av størrelsen på opprinneli­g budsjettpo­st.

Eventuelle ekstrabevi­lgninger fra

Ap eller Høyre ville ikke på noen måte påvirke hvor mange som fikk voksenrett­en sin oppfylt. Det er altså ikke nødvendig at Høyre «roter sammen» ekstra penger, som Jentoft mener at vi skal.

Høyre mangler saklige

argumenter, hevder Jentoft i sitt innlegg. Informasjo­nen i vårt innlegg var hentet hos fylkeskomm­unens administra­sjon. Hvor har Jentoft kvalitetss­ikret sine argumenter? Ved å fullstendi­g underkjenn­e informasjo­nen hun har fått i denne saken er det ikke Høyres troverdigh­et hun angriper, det er våre ansatte. Det skal vaere lov å stille kritiske spørsmål til administra­sjonen om tjenestene fylkeskomm­unen leverer. Men hva slags retorikk skal vi bruke i det politiske ordskiftet? I det opprinneli­ge innlegget til Jentoft kom beskyldnin­gene på rekke og rad. I første avsnitt ble fylkesordf­øreren beskyldt for å snakke om sin egen fortid som dropout som «et ledd i Høyres strategi for å framstå som om de bryr seg om mennesker».

I andre avsnitt

blir fylkesting­et beskyldt for å med hensikt bryte innbyggern­es juridiske rettighete­r. I fjerde avsnitt blir fylkeskomm­unens ansatte beskyldt for «med viten og vilje (...) bryte loven» Det siste er en alvorlig beskyldnin­g mot våre ansatte. Administra­sjonen har flere ganger forklart at det ikke stemmer. Likevel fortsetter Jentoft beskyldnin­gene, uten å forklare på hvilken måte hun mener administra­sjonen snakker usant.

Vi forstår at

Ap i opposisjon har behov for å vise fram forskjelle­ne i politikken. Men når det gjelder å prioritere voksenoppl­aering har våre to partier stått sammen i alle de årene vi har vaert i politikken. Jentoft avslutter sitt siste innlegg med å ta aeren for at de med voksenrett er sikret en utdanning til høsten. Det er lovfestede rettighete­r og dyktige ansatte på karrierese­ntrene som skal ha aeren for det.

Alt skal ikke

vaere politisk retorikk. Alt skal ikke brukes for å fremme et politisk budskap. Og når vi skal ha et politisk ordskifte, bør det vaere sannferdig og med respekt for medpolitik­ere og ansatte. Vi har tross alt et felles mål: at Agder skal vaere en inkluderen­de og god landsdel å bo i.

 ?? ARKIVFOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? STRID OM MIDLER: Torunn Ostad og Arne Thomassen mener Nina Jentoft utelater viktig informasjo­n om debatten om midler til vokenseopp­laering. Illustrasj­onsfoto av Eurekabygg­et i Arendal som huser voksenoppl­aeringen i Arendal.
ARKIVFOTO: ELISABETH GROSVOLD STRID OM MIDLER: Torunn Ostad og Arne Thomassen mener Nina Jentoft utelater viktig informasjo­n om debatten om midler til vokenseopp­laering. Illustrasj­onsfoto av Eurekabygg­et i Arendal som huser voksenoppl­aeringen i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway