Agderposten

ID. 3 klar for bestilling

Startskudd­et for Volkswagen­s store elbilsatsi­ng er rett rundt hjørnet, og nå åpner importøren for bestilling­er av ID. 3.

-

Anita Svanes, kommunikas­jonssjef hos den norske importøren, legger ikke skjul på at lanserings­planen har blitt preget av koronapand­emien.

– Vi har forsøkt, etter beste evne, å informere våre kunder, men det ble ikke slik vi utgangspun­ktet hadde planlagt.

Hun forteller at de normalt ville hatt en del prøvekjøri­nger for pressen, og at det skulle vaert noen ID. 3-biler på plass i Norge, slik at kundene kunne danne seg et inntrykk av bilen før de eventuelt bestemmer seg for å bestille. I stedet ble det reiseforbu­d, stengte fabrikker og permitteri­nger.

Lanserings­modellen ID. 3 1st produseres i et begrenset antall på totalt 37.000 eksemplare­r, og den norske importøren skal ha skaffet seg en stor andel.

Mest solgt

Bilen har en batteripak­ke på 58 kWh, større og mindre batteripak­ker kommer neste år. ID. 3 leveres med bakhjulstr­ekk, og motoren yter 204 hestekreft­er og har et dreiemomen­t på 310 newtonmete­r.

Lanserings­utgaven er mulig å bestille fram til 16. juli, og de første bilene kommer til Norge i månedsskif­te september/oktober, ifølge importøren. Velger man å ikke vaere blant det som kalles «1st Mover Club», blir det leveringss­tart mot slutten av året.

ID. 3 1st kommer i tre utstyrsvar­ianter, med priser fra 351.900 til 452.200 kroner. De første bilene mangler noe funksjonal­itet på head-updisplaye­t og digital oppkobling, som blir oppdatert kostnadsfr­itt i 2021. Selv om lanserings­perioden har vaert vrien, er Svanes sikker på at det skal leveres mange ID. 3 i år.

– Ja, vi tror fortsatt at bilen skal bli Norges mest solgte i 2020. (©NTB)

 ?? FOTO: MATTHIAS RIETSCHEL, REUTERS ?? TIL HØSTEN: De første Volkswagen ID. 3 vil bli levert til norske kunder i slutten av september eller begynnelse­n av oktober.
FOTO: MATTHIAS RIETSCHEL, REUTERS TIL HØSTEN: De første Volkswagen ID. 3 vil bli levert til norske kunder i slutten av september eller begynnelse­n av oktober.
 ?? FOTO: HENDRIK SCHMIDT / REUTERS ?? KORONASTOP­P: Selve lanseringe­n har blitt preget av koronasitu­asjonen, og fabrikkene har vaert stengt. Ingen av bilene som skal til Norge, er berørt av produksjon­sstoppen, ifølge den norske importøren.
FOTO: HENDRIK SCHMIDT / REUTERS KORONASTOP­P: Selve lanseringe­n har blitt preget av koronasitu­asjonen, og fabrikkene har vaert stengt. Ingen av bilene som skal til Norge, er berørt av produksjon­sstoppen, ifølge den norske importøren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway