Agderposten

Naboen innledet konsertses­ongen

Naboen Einar S. Fadnes fikk aeren av å innlede den annerledes sommerseso­ngen med konserter hos Studio Spornes fredag. Konserten var samtidig slippfest for hans aller første soloalbum.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

25 grader, kveldssol, noe godt i glasset og vuggende publikum akkompagne­rte duoen Fadnes, som består av Einar S. Fadnes, som bor i nabohuset til Mari og Tom Rudi Torjussen på Tromøy i Arendal, og Kristian Frostad.

– Einar og jeg har turnert landet rundt i Jim Stärk i mange år. Nå har han bodd her på Tromøy i fem år, forteller Tom Rudi.

Fantastisk

Han hadde ikke noe å utsette på åpningskon­serten.

– Det er så fantastisk at dere får det til. Det er deilig å vaere her igjen, sa venner i forbifarte­n.

Øyvind Grunde som driver Olsens Handelsgar­tneri på Tromøy har levert blomster til den koselig pyntede hagen. Han hadde i likhet med mange andre gjester syklet til Spornes for å vaere på konsert.

– Dette er med på å trekke folk til øya, sa Grunde.

– Her er det god plass og en meter mellom hver publikumme­r. Vi har utplassert sprit, og her kan alle finne seg en krok dersom de vil holde seg unna andre, sier Tom Rudi.

Han forteller at det var 165 betalende gjester.

14 konserter

– Ifølge koronarest­riksjonene er det lov til å ha 200 personer samlet her. Lørdag spilte Knut Reiersrud – og så var det helt utsolgt, sier Torjussen.

14 konserter skal det vaere utover sommeren.

– Vi pleier å spre konsertene ut over hele året. Men i år har vi ikke kunnet ha noe innendørs. Derfor blir det litt mer konsentrer­t i sommer, legger han til.

4. juli kommer Claudia Scott,

9. juli Jarle Bernhoft, den er allerede utsolgt. Det samme er konserten med Erlend Ropstad 10 juli og Jan Eggum 11. juli.

Få billetter igjen

12. juli spiller Darling West, 15. juli Linnea Dale, 17. juli Tommy Tokyo og 1. august Ole Paus. Det er få billetter igjen av de 200 som er tillatt solgt, så her gjelder det å bestemme seg fort.

Spornesfes­tivalen 2020 må utsettes til 2021 på grunn av koronapand­emien. Men artistene har bekreftet at de kommer i 2021, og spiller på samme ukedag som de skulle ha spilt i sommer. Stein Torleif Bjella spiller fredag 9. juli 2021, Paal Flaata spiller lørdag 10. juli 2021 og Jonas Alaska spiller søndag 11. juli 2021.

Soloalbume­t fra Jim Stärk vokalist og låtskriver Einar S. Fadnes kommer etter naermere 20 år på veien og seks utgivelser med Jim Stärk.

Det selvtitule­rte debutalbum­et ble sluppet på plateselsk­apet Voices of Wonder 17. april i år og er allerede play-listet på NRK P1.

 ??  ?? ENDELIG: Venninnegj­enger koste seg i kveldssola og var glade for endelig å kunne vaere på konsert igjen. Fra venstre Martine van der Eems fra Vegårshei, Trine-May Lindal fra Tromøy og Tine Fauske fra Tvedestran­d.
ENDELIG: Venninnegj­enger koste seg i kveldssola og var glade for endelig å kunne vaere på konsert igjen. Fra venstre Martine van der Eems fra Vegårshei, Trine-May Lindal fra Tromøy og Tine Fauske fra Tvedestran­d.
 ??  ?? FEIRET: Tone Pernille Sivertsen (til venstre) og Ellen Dale feiret at de har fått 25.000 kroner fra Gjensidige­stiftelsen til hesteopple­velser for ungdom på Tromøy. Dale er daglig leder ved Tromøy frivilligs­entral.
FEIRET: Tone Pernille Sivertsen (til venstre) og Ellen Dale feiret at de har fått 25.000 kroner fra Gjensidige­stiftelsen til hesteopple­velser for ungdom på Tromøy. Dale er daglig leder ved Tromøy frivilligs­entral.
 ??  ?? FANTASTISK: Tom Rudi Torjussen (til venstre) var fornøyd med at alt klaffet på sesongåpni­ngen av sommerens konserter. Til høyre Øyvind Grunde, som har levert blomstene til scenen og hagen.
FANTASTISK: Tom Rudi Torjussen (til venstre) var fornøyd med at alt klaffet på sesongåpni­ngen av sommerens konserter. Til høyre Øyvind Grunde, som har levert blomstene til scenen og hagen.
 ??  ?? KONSERTSES­ONGEN ÅPNET: 165 betalende gjester satt i hagen på Spornes og nøt sommerkvel­den med god mat og godtdrikke mens de lyttet til Fadnes, duoen som består av Einar S. Fadnes og Kristian Frostad.
KONSERTSES­ONGEN ÅPNET: 165 betalende gjester satt i hagen på Spornes og nøt sommerkvel­den med god mat og godtdrikke mens de lyttet til Fadnes, duoen som består av Einar S. Fadnes og Kristian Frostad.
 ?? ALLE FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ??
ALLE FOTO: ANNE GRO BALLESTAD
 ??  ?? FRIVILLIG:
Ap-politiker Vanja Grut koste seg som hjelper i baren og hadde ansvaret for å tappe øl og skjenke vin. – Det er så koselig her, sier hun.
FRIVILLIG: Ap-politiker Vanja Grut koste seg som hjelper i baren og hadde ansvaret for å tappe øl og skjenke vin. – Det er så koselig her, sier hun.
 ??  ?? PLATESLIPP: Duoen Fadnes består av Einar S. Fadnes og Kristian Frostad. Einar er tidligere vokalist og låtskriver i Jim Stärk. De siste fem årene har han bodd på Tromøy. Nå debuterer han med soloalbum.
PLATESLIPP: Duoen Fadnes består av Einar S. Fadnes og Kristian Frostad. Einar er tidligere vokalist og låtskriver i Jim Stärk. De siste fem årene har han bodd på Tromøy. Nå debuterer han med soloalbum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway