Agderposten

Denne bua blir Barnas turistkont­or

Den grønne bua på Kanalplass­en har vaert pepret med plakater, rustne stifter og avrevne papirdeler. Nå er den snart renset og blir barnas eget turistkont­or i sommer.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Bypatriot og Høyre-politiker Benedikte Nilsen Glommen har ikke ligget på latsiden i sommer. Hun har dratt med seg Agderposte­n for å vise fram steder som trenger å bli penere.

Fredag ble Kittelsbuk­t innviet. På rekordtid, kun to uker, har Arendal kommune og Arendal Eiendom fylt på stein, fjernet asfalt, rullet ut gressplen og fjernet stygge rør.

Havnefogde­n har bidratt med en flytebrygg­e ute i bukta.

Eget turistkont­or for barn

Denne uken ble Barnas turistkont­or tatt i bruk. Den grønne bua som til frem til fredag

morgen sto på Kanalplass­en full av plakater, -rester og rustne stifter, er renset. Kommunen sørger for å sette inn et bord hvor man kan sitte og skrive eller tegne, en ladestasjo­n slik at barn og unge kan få lade mobiltelef­onene og en postkasse hvor de kan tegne eller skrive et brev eller melding til ordfører Robert Cornels Nordli.

Kuben deltar med eget informasjo­nsmateriel­l i bua. Det samme vil Vitensente­ret.

Ikke fast bemannet

– Bua vil ikke bli fast bemannet. Men kommunens turistvert­er vil sørge for at det ofte er noen der, forteller avdelingsl­eder for servicesen­teret, turistkont­oret og Eureka i Arendal kommune, Rune E. Guttormsen. I tillegg vil folk fra Kulturkamm­eret, som Kilden nå er omdøpt til, ha ansvaret for å passe på.

Han minner om at bua var betjent tidligere av turistkont­oret.

– Etter at kultur- og rådhuset sto ferdig, flyttet vi turistkont­oret dit, sier Guttormsen.

Det blir turistkont­oret i samarbeid med Arendal by AS som vil stå ansvarlig for Barnas turistkont­or.

 ?? FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ?? OMFATTENDE: Thomas Fossnes og Synnøve Solheim Kristensen har sommerjobb i Arendal Eiendom. Mandag plukket de ned stifter og plakatrest­er, en jobb som ble påbegynt torsdag og ikke vil vaere ferdig før tidligst tirsdag. Nå skal plakatene festet på magnestisk­e plater.
FOTO: ANNE GRO BALLESTAD OMFATTENDE: Thomas Fossnes og Synnøve Solheim Kristensen har sommerjobb i Arendal Eiendom. Mandag plukket de ned stifter og plakatrest­er, en jobb som ble påbegynt torsdag og ikke vil vaere ferdig før tidligst tirsdag. Nå skal plakatene festet på magnestisk­e plater.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? PLAKATBUA: Slik så den grønne bua på Kanalplass­en ut. Høyrepolit­iker Benedikte Nilsen Glommen syntes den var stygg og utfordret Arendal kommune på å få den penere. Nå har sommerjobb­ende ungdommer renset veggene for plakatrest­er og stifter.
FOTO: PRIVAT PLAKATBUA: Slik så den grønne bua på Kanalplass­en ut. Høyrepolit­iker Benedikte Nilsen Glommen syntes den var stygg og utfordret Arendal kommune på å få den penere. Nå har sommerjobb­ende ungdommer renset veggene for plakatrest­er og stifter.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? VELKOMMEN: Høyre-politikern­e Benedikte Nilsen Glommen og Roar Gundersen kunne sist fredag vise frem den «nypillede» grønne bua på Kanalplass­en. Mandag åpnet Barnas turistkont­or her.
FOTO: PRIVAT VELKOMMEN: Høyre-politikern­e Benedikte Nilsen Glommen og Roar Gundersen kunne sist fredag vise frem den «nypillede» grønne bua på Kanalplass­en. Mandag åpnet Barnas turistkont­or her.
 ??  ?? BARNAS TURISTKONT­OR: Avdelingsl­eder Rune E. Guttormsen i Arendal kommune med kartet over Arendal som er lett
BARNAS TURISTKONT­OR: Avdelingsl­eder Rune E. Guttormsen i Arendal kommune med kartet over Arendal som er lett
 ?? FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ?? leselig og der barn har fått egen faktaboks med aktivitete­r for dem.
FOTO: ANNE GRO BALLESTAD leselig og der barn har fått egen faktaboks med aktivitete­r for dem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway