Agderposten

Glad for å kunne ha spise ute-uke

Førstkomme­nde mandag kan en lettet restaurant­bransje åpne for spise ute-uke med restaurant­mat for en billig penge.

- Tore Ellingsen tore.ellingsen@agderposte­n.no

– Vi er klare til å ta mot, og smittevern er vi gode på, forsikrer Marianne Kalleberg på Madam Reiersen, en av 24 restaurant­er som er med på opplegget.

Det er 11. gang det som tidligere het Spis for hundre arrangeres.

Siden det er retter både til 100 og 125 kroner, har den de siste årene fått navnet Spisute-uka og den arrangeres fra mandag 19. til og med søndag 25. oktober.

Mandag hadde Arendal By et møte med ordfører og kommuneleg­e og fikk grønt lys for arrangemen­tet som det har vaert stor usikkerhet om. Nå som det er lettet på restriksjo­nene så er det klart for å ta imot gjester på byens restaurant­er, og bransjen selv understrek­er at de er blitt rimelig proffe på smittevern.

Antibac i døra

– Vi står klare med antibac i døra og har gode rutiner, forsikrer Marianne Kalleberg, som glad for at bransjen kan få vist seg fram for gjestene.

Vanligvis er det mye folk ute når det arrangeres Spis ute-uka.

Kalleberg håper det er et behov for å både treffes og å spise etter det skippertak­et det har vaert de siste ukene da smitten slo sterkt ut i Arendal.

Daglig leder Sverre Knutsen i Arendal By peker på at serverings­bransjen er av en de bransjene som er mest regulert i forhold til smittevern.

– I Arendal har bransjen veldig gode rutiner og mye erfaring med å ta imot gjester og samtidig ivareta smittevern­et, ikke minst etter sommerseso­ngen. I august hadde bransjen en evaluering sammen med kommuneleg­ens team, kommunenes ledelse, vektere, politi og flere. Da vanket det skryt for gode rutiner og gjennomfør­ing av smittevern­tiltak i sommer, forteller Knutsen fornøyd.

Han legger ikke skjul på at serverings­bransjen er inne en tøff periode, og håper det gir et tydelig signal om at det ikke er farlig å spise ute.

– Det kan tvert imot vaere viktig for folk å møtes og finne på hyggelige ting sammen nå, sier lederen i Arendal By, som får støtte både av ordfører Robert Cornels Nordli og kommuneove­rlege Helene Rakeie.

– Kommunen er glad for det gode samarbeide­t vi har hatt med serverings­bransjen i Arendal under hele koronapand­emien. Spis ute-uka er et flott tilbud til våre innbyggere der restaurant­ene sørger for både god mat og godt smittevern, sier ordføreren som gjerne oppfordrer alle til å benytte seg av tilbudet. Men som alltid gjelder de velprøvde rådene om å holde god avstand, vaske hendene og bli hjemme ut hvis en er syk.

Helene Rakeie ønsker også arrangemen­tet velkommen. Hun oppfordrer til å gå ut sammen med familie og venner som en omgås med i daglige, for det er fortsatt viktig å holde oversikt over sine naerkontak­ter.

 ?? FOTO: AGDERPOSTE­N ARKIV ?? GLEDERSEG: Marianne K alleberg og hennes kolleger i restaurant­bransjen i Arendal er glade for det blir Spise ute-uka fra mandag 19. oktober og håper folk nå har lyst til å gå ut litt igjen.
FOTO: AGDERPOSTE­N ARKIV GLEDERSEG: Marianne K alleberg og hennes kolleger i restaurant­bransjen i Arendal er glade for det blir Spise ute-uka fra mandag 19. oktober og håper folk nå har lyst til å gå ut litt igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway