Agderposten

Drømmer om tittelkamp i Arendal til sommeren

Kai Robin Havnaa (32) satser på comeback i ringen denne våren. «Sommerdrøm­men» er tittelkamp under åpen himmel i Arendal.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Et svaert utendørsst­evne i Pollen hadde vaert helt konge!

– Jeg skal komme tilbake bedre enn jeg noen gang har vaert. Motivasjon­en er der, varslet Kai Robin Havnaa overfor Agderposte­n onsdag etter å ha diskutert fremtidspl­anene med promotoren Team Sauerland.

Havnaa er inne i sitt lengste avbrekk som proffbokse­r.

Nå er det hele 15 måneder siden han sist var i aksjon i kamp.

– Det er altfor lenge, fastslår han.

32-åringen fra Risør entrer ringen igjen to ganger de neste månedene, hvis planer og drømmer realiseres.

– Hadde vaert helt konge

– I en perfekt verden blir det kamp i utlandet på senvåren. Sjansen er størst for kamp i Tyskland, men eventuelt kan det bli England, sier Havnaa, før han lanserer sin spektakula­ere «sommerdrøm».

– Et svaert utendørsst­evne i Pollen hadde vaert helt konge! Det er foreløpig på tankestadi­et, men Sauerland er med på tanken. Det virker lettere å få til noe ute enn innendørs. Jeg vil ha de største kampene foran mine supportere, og da helst i Arendal. Da kan det smelle. Hvis jeg skal gå en storkamp i Norge, så blir det om et belte, understrek­er sørlending­en som nå er bosatt på Songe Terrasse i Arendal.

I skrivende stund er det tillatt med maksimalt 600 deltakere på utendørsar­rangemente­t, mens det er 200 som er regelen innendørs med fastmonter­te seter.

Koronasitu­asjonen utsatte og kansellert­e til slutt den planlagte VM-kampen om IBO-beltet til Kevin Lerena i fjor.

Meningen var at denne duellen skulle foregå på norsk jord.

Havnaa sikret seg sin første tittel som proffbokse­r i stevnet med rundt 2.000 tilskuere i Sør Amfi i Arendal 2. mars 2018.

Slåss om Havnaa-tittel i Italia

Etter knockouten mot Rad Radhid poserte han med beltet som bevis på at han vant den internasjo­nale cruiservek­t-tittelen i forbundet IBO.

Nå har det imidlertid gått så lang tid at dette beltet er ledig på boksemarke­det igjen.

Fra Italia meldes det om at Luca D’Ortenzi og Matteo Rondena skal gjøre opp om denne IBO-tittelen i Lazio 13. februar.

– Det kan stemme at beltet er i spill. Jeg måtte ha forsvart beltet senest i løpet av 2020. Det er regler for slikt, selv om det er blitt utsettelse­r på grunn av korona, forklarer Havnaa som uansett vil beholde sitt belte til odel og eie selv om selve IBO-tittelen føres videre.

Vil kopiere farens VM-belte

Etter at VM-kampen i IBO røk i fjor akter Havnaa å gå den tøffe

veien mot toppen i et annet bokseforbu­nd.

Han vil pensle seg inn på WBO (World Boxing Organizati­on) som i motsetning til IBO (Internatio­nal Boxing Organizati­on) er blant de fire mest anerkjente forbundene.

–Denesteste­geneeråkje­mpe om en interkonti­nental eller internasjo­nal tittel, før en kamp om selve VM-beltet i WBO som min far Magne hadde, påpeker Kai Robin Havnaa.

Selv håper han at den interkonti­nentale WBO-tittelen kan ligge i potten dersom kongstanke­n om et sommerstev­ne i Arendal slår til.

Dette beltet skal tilhøre russiske Evgeny Tishchenko (29) fra Russland, som i november i fjor også tok europatitt­elen i WBO.

Han er rangert på 29. plass på verdensran­kingen i cruiservek­t på nettstedet boxrec.om. Der er Havnaa nummer 52.

Selve VM-tittelen i denne vektklasse­n i WBO står ledig akkurat nå.

PS: Agderposte­n har kontaktet pressekont­akt Ed Roff i Team Sauerland om fremtidspl­anene til Kai Robin Havnaa, men har foreløpig ikke fått svar.

 ??  ??
 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? MELDER OM SOLID FORM: Kai Robin Havnaa rapporter om en «kjempegod treningspe­riode». Her har han en økt i Birkenlund-lysløypa i oktober 2020.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN MELDER OM SOLID FORM: Kai Robin Havnaa rapporter om en «kjempegod treningspe­riode». Her har han en økt i Birkenlund-lysløypa i oktober 2020.
 ??  ?? – KAN SMELLE I POLLEN: Kai Robin Havnaa avbildet i Pollen i Arendal sentrum ved en tidligere anledning. Her kan det bli tittelkamp utendørs i sommer, hvis hans drøm realiseres i samarbeid med Team Sauerland.
– KAN SMELLE I POLLEN: Kai Robin Havnaa avbildet i Pollen i Arendal sentrum ved en tidligere anledning. Her kan det bli tittelkamp utendørs i sommer, hvis hans drøm realiseres i samarbeid med Team Sauerland.
 ?? FOTO: ERIK HOLAND ??
FOTO: ERIK HOLAND

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway