Agderposten

Ny skøyteis ødelagt med store steiner

Den nye skøytebane­n ved biblioteke­t i Grimstad fikk ikke vaere i fred mer enn et par timer før pøbler måtte ødelegge. Kort tid etter første vanning var store steiner kastet på isen.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

– Jeg ser ikke helt hva folk får ut av å gjøre sånne ting. Her rigger vi til det vi tenker er et hyggelig tiltak for barn i det som er en tøff, vanskelig og kjedelig tid for mange. Da er det kjedelig å oppdage at noen har gjort dette, sier leder Martin Svendsen i Grimstad Min By til Agderposte­n.

Oppdaget etter kort tid

Etter siste finish med rammespikr­ing ble første lag med vann sprøytet på plastduken rundt klokken 16 onsdag ettermidda­g. Kort tid senere oppdaget Svendsen haerverket på vei hjem fra jobb.

– Heldigvis så vi det raskt. Hadde steinene frosset fast hadde det blitt mer komplisert. Vi måtte hakket dem løs og fylt på vann for å jevne ut banen igjen. Nå har det gått forholdsvi­s greit, men det hadde vaert fint om folk kunne la det ligge i fred første døgnet, sier Svendsen oppgitt.

– Jeg skjønner ikke hva de vil med dette, legger han til.

– Hvilke konsekvens­er får dette?

– Siden det ble oppdaget tidlig klarer vi å åpne som planlagt. Vi skal uansett sprøyte på et nytt lag med vann. Det blir åpning til helga, sier Svendsen.

– Og for dem som har gjort dette?

– Jeg har lagt ut et innlegg på sosiale medier hvor det står at de som melder seg skal få gjøre opp for seg ved å dugnadsvan­ne banen. Jeg kommer også til å sjekke om det er kameraer i området som kan ha fanget opp hendelsen, sier Svendsen.

100 kvadratmet­er

Isen i Byhaven ved biblioteke­t i Grimstad er på rundt 100 kvadratmet­er. Det vil kun vaere lov å vaere 20 mennesker på banen om gangen.

Svendsen la ut følgende melding på Instagram etter hendelsen:

«Skulle til å legge ut et gladinnleg­g om at vi er i ferd med å åpne en liten skøyterink i Byhaven, men når banen ikke får stå mer enn 3 timer før noen finner ut at de skal kaste stein oppi den kun for å ødelegge, er det fort å bli litt matt. Hvis noen har sett noe eller vet hvem som har gjort det, setter vi pris på å bli kontaktet. Enda bedre, om dere melder dere selv skal dere få en fin mulighet til å gjøre det godt igjen. Nok frustrasjo­n Hvis banen får ligge i fred fremover satser vi på åpning og skøytelek i finvaeret til helgen. Følg med oss på sosiale medier for oppdaterin­ger om åpning og forhold».

 ??  ??
 ?? FOTO: GRIMSTAD MIN BY ?? HAERVERK: Den nye isbanen i Grimstad sentrum ble onsdag ettermidda­g utsatt for haerverk. Noen hadde kastet steiner og stokker inn på isen.
FOTO: GRIMSTAD MIN BY HAERVERK: Den nye isbanen i Grimstad sentrum ble onsdag ettermidda­g utsatt for haerverk. Noen hadde kastet steiner og stokker inn på isen.
 ?? FOTO: GRIMSTAD MIN BY ?? VED BIBLIOTEKE­T: Grimstad Min By ville gjøre noe hyggelig for barna i byen, men det var det ikke alle som satte pris på.
FOTO: GRIMSTAD MIN BY VED BIBLIOTEKE­T: Grimstad Min By ville gjøre noe hyggelig for barna i byen, men det var det ikke alle som satte pris på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway