Agderposten

Smittet person tok bussen til jobb

Evje og Hornnes kommune ber passasjere­r som tok linje 170 på mandag vaere oppmerksom­me på symptomer. Samtidig meldes det om et nytt smittetilf­elle i Arendal.

- Tarald Reinholt Aas taaa@agderposte­n.no

– Det er tatt én positiv test. Ni er i karantene. Smittespor­ingsteamet jobber videre, sier Arendals-ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) til Agderposte­n onsdag kveld.

Nesten en uke har gått siden forrige smittetilf­elle i Arendal – en ansatt på Plankemyra.

Nordli har ikke mer informasjo­n tilfellet av koronasmit­te i Arendal som ble påvist i dag 27. januar.

Torsdag åpner for øvrig den store «vaksinehal­len»i samme kommune.

Tok bussen

Også Evje og Hornnes kommune melder om et nytt smittetilf­elle. Den smittede personen jobber i Kristiansa­nd kommune, men er bosatt i Evje og Hornnes, og tok rutebussen til og fra arbeid på mandag.

«Dette var linje 170 fra Evje til Kristiansa­nd kl. 06:45, og retur fra Kristiansa­nd til Evje kl. 15:15. Passasjere­r på disse avgangene må følge godt med og teste seg hvis de får symptomer», skriver kommunen.

Skole og barnehage

I Evje og Hornnes kommune er fem personer er satt i karantene og 54 er i avventende karantene, opplyses det. Flere personer hjemmehøre­nde i Kristiansa­nd kommune er også i karantene.

Barnehage og barneskole på Hornnes er berørt, ettersom familiemed­lemmer til den smittede er tilknyttet disse. Elever og ansatte på 6. klasse er satt i avventende karantene fram til prøvesvare­t til det ene familiemed­lemmet foreligger. Det samme gjelder barn og personale på to avdelinger i Hornnes barnehage, inntil det andre familiemed­lemmets prøvesvar er klart.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? NYTT TILFELLE: Arendalsor­dfører Robert Cornels Nordli, her avbildet før jul.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N NYTT TILFELLE: Arendalsor­dfører Robert Cornels Nordli, her avbildet før jul.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway