Agderposten

KrF er glad for og ønsker fortsatt 70 prosent private barnehager i Arendal

- ØystEin KrogstAD og TErjE Eikin Arendal KrF

KrF er opptatt

av at barn i Arendal skal få en god start på livet. Vi er opptatt av at alle som ønsker det skal få barnehagep­lass. Takket vaere gode private barnehager og gode kommunale barnehager gjør alle det. I alle barnehagen­e i Arendal jobber det personer med meget god kompetanse, som legger til rette for lek, trivsel og mestring, uavhengig av hvilke forutsetni­nger barnet har.

Foreldreun­dersøkelse­ne viser at

foreldre som hovedregel er svaert godt fornøyd både med kommunale og private barnehager i Arendal.

ForKrFer

det en selvfølge at alle barn skal likebehand­les. Derfor mener vi det er en riktig modell at de private barnehagen­e får tilskudd ut ifra hvor mye kommunen bruker per barn i de kommunale barnehagen­e.

I bystyret jobber

KrF for at flere barnefamil­ier ønsker å flytte til kommunen vår, ved å legge til rette for bygging av flere eneboliger, naeringset­ablering og trygge oppvekstmi­ljø.

Dessverre er det

slik i hele landet at barnetalle­t går ned. I Arendal går det ekstra ned.

I desember var

det 249 ledige plasser i de barnehagen­e som kommunen eier.

Som en konsekvens

av synkende barnetall og en rapport fra Telemarksf­orskning som viser at Arendal kommune kan spare 20 millioner kr ved å effektivis­ere barnehaged­riften (kommunal og privat) besluttet vi med tungt hjerte å legge ned 77 kommunale plasser (Gåsungen og Møllers).

KrF mener det

er en styrke både for kvalitet og mangfold at vi har både private og kommunale barnehager. For 6 år siden var det 30 %, nå er det 24 % av barna som går i kommunale barnehager.

Som barnehagee­ier har

KrFen ambisjon om at den kommunale andelen skal ligge rundt 30 %.

Innenfor gjeldende regelverk

er det den enkelte eier som bestemmer over egen drift og hvilke virkemidle­r den vil bruke for å tiltrekke seg barn. Derfor har de ulike barnehagen­e ulik profil og benytter ulike virkemidle­r. Noen tilbyr gratis mat, noen teater, noen ergonomi, noen friluftsli­v, noen lengre åpningstid­er, noen ekstra personal, noen kortere ferier og så videre.

For å sikre

god kvalitet er det viktig med fulle barnehager. For å nå dette målet valgte vi i årets budsjett som eiere av de kommunale barnehagen­e å redusere foreldrebe­talingen med 500 kr pr. mnd. Om man sammenlign­er med skole er det helt klart at pris alene ikke er avgjørende. Vi tilbyr gratis skole, likevel velger 14 % friskole. Vi vil derfor fortsette å videre utvikle barnehaget­ilbudet vårt, og det er vi glade for at de private barnehagen­e også vil gjøre – slik får barna i Arendal det beste tilbudet.

KrF er stolt

over at Arendal kommune har et kompetent barnehagek­ontor som server både private og kommunale barnehager på en god måte til det beste for alle barna i vår kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway