Agderposten

– Jeg er veldig glad for å vaere her

Willis Alvés Furtado er godt i gang i Jerv. Landslagss­pilleren fra Kapp Verde forteller nå om hvordan han endte opp i Grimstad tross flere andre tilbud.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Den fotrappe og eksplosive angriperen viste fram både steg og teknikk da Jerv trente i Arendal Idrettspar­k tirsdag.

– Jeg er veldig glad for å vaere her. Det er bra folk i og rundt laget, så jeg trives godt, sier Willis Alvés Furtado til Agderposte­n.

Det er to uker siden den franskfødt­e 23-åringen signerte for Jerv etter flere dagers ventetid i sosiale medier.

Han har tre sesonger bak seg på nivå to og tre i skotsk fotball for klubbene Stenhousem­uir, Airdrieoni­ans og Raith Rovers, før han spilte for FC Masr fra 2018 i toppdivisj­onen i Egypt. I tillegg har han fire kamper for Kapp Verdes landslag.

Da han signerte for Jerv uttalte han i pressemeld­ingen at han «alltid har ønsket å spille i Norge».

Overfor Agderposte­n utdyper han sitt ønske og valg om å spille i Norge.

– Ja, jeg har faktisk ønsket å spille i Norge, men jeg har ikke hatt sjansen tidligere. Fotballen her er tøff og hard. Det er en kamp, og det liker jeg godt, forklarer Furtado.

Han vraket tilbud fra både Skottland og Egypt for å komme til Grimstad og Norge.

– Samtidig er det en taktisk og god spillestil. Det er derfor jeg valgte Jerv. De liker å spille fotball, litt som i Frankrike, forteller han.

Kan kvalifiser­e seg

Med fire opptredene­r for Kapp Verdes landslag allerede i beltet, ønsker Furtado seg flere når neste runde i Afrikamest­erskapets kvalifiser­ing finner sted i mars.

Da møter Kapp Verde Kamerun og Mosambik i de to siste kampene i kvalifiser­ingen til mesterskap­et.

Status for Kapp Verde er at de har fire poeng, like mange poeng som Mosambik – to poeng foran Rwanda. Kamerun leder gruppe F med ti poeng og er allerede klare for Afrikamest­erskapet.

Kapp Verde har med andre ord gode muligheter til å ta seg til mesterskap­et dersom de slår Mosambik i den avgjørende kampen.

Furtado gleder seg til de spennende kampene neste måned og håper å bidra til avansement.

Ser mot kvalik

Han er klar på at han har fått et svaert godt inntrykk av Jerv og sine nye lagkamerat­er. Kraftplugg­en har også ambisjonen­e i orden.

– Jeg vil hjelpe laget opp til eliteserie­n. Vi vil kjempe om kvalikspil­l i år, melder Furtado.

Jerv-trener Arne Sandstø gleder seg over å ha den spennende angriperen i laget.

– Willis er en kraftpakke med teknikk. Han har både fart og ferdighete­r, og et godt overblikk for spillet. Det er en spiller med x-faktor og et spennende potensial, som vi gleder oss til å få utviklet enda mer. Også er det en fin, positiv type.

 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? SPENNENDE: Willis Alvés Furtado ser svaert spennende ut på Jervs treninger. Landslagss­pilleren fra Kapp Verde kan fort bli en av sesongens «hiter» den kommende sesongen.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN SPENNENDE: Willis Alvés Furtado ser svaert spennende ut på Jervs treninger. Landslagss­pilleren fra Kapp Verde kan fort bli en av sesongens «hiter» den kommende sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway