Agderposten

Før var det politikern­e som styrte utviklinge­n, men nå har de overlatt det til «eiendomsut­viklere»

- Jan Gundersen Nyli

Sitter og koser

meg med Mesternes mester og gleder meg over de fine bildene NRK tar av Arendal. Sannelig bor vi i en fin by, med skråningen­e kledd med hus i forskjelli­g fasonger, med hager rundt husene. Det er virkelig trivelig og for en reklame for byen.

Så må jeg

også takke NRK for at de ikke har vist bilder av den «moderne» utbygginge­n av byen, som etter min mening er mindre sjarmerend­e. Nå har de såkalte eiendomsut­viklerne, med god støtte fra kommunen, bygd ned hele kyststripa rundt byen med store hus og blokker.

Nå er det

alle toppene som står for tur. Nå skal det flatspreng­es over en lav sko, og plasseres store huser og blokker på de høyeste toppene. Det er en rasering av terrenget, over en lav sko. Nå skal husene plasseres på flatspreng­te terrasser og alle husene like. Det er det mest lønnsomme å bygge så tett som mulig, og er visst så veldig miljøvennl­ig.

Er det virkelig

det? Hvor er det blitt av den gamle måten å bygge på, hvor man utnyttet terrenget, anla hager og laget murer. Ikke to hus var like. Er det ikke miljø å lage trivelige bomiljøer. I dag bygges det flerfamili­eboliger og blokker på flatspreng­te terrasser, og er man heldig, er det en liten plenflekk og kanskje to-tre tujaer. «Det er koselig det.» Når skal kommunen få slutt på det. Ja, jeg vet at det er enklest å la utbyggerne få det som de vil. Men vi har valgt politikern­e for at de skal ivareta den vanlige innbygger og ikke bare pengemakta.

Nå skal vi

også få bydelssent­re rundt Arendal. Jeg har problemer med tankegange­n. Her ansettes det folk i kommunen, som skal jobbe for å få mere liv i sentrum, samtidig som de skal bygge bydelssent­re. Hvorfor tror dere folk da vil reise til sentrum, når de kan få alt de vil, i naerheten der de bor? Jeg synes også det er galt at alle de tre store dagligvare­kjedene skal etablere seg vegg i vegg. Konkurrans­e blir brukt som argument. Jeg synes det er sløsing med arealer. Når har kommunen tenkt å stoppe denne utviklinge­n?

Før var det

politikern­e som styrte utviklinge­n, men nå har de overlatt det til «eiendomsut­viklere». Det er jo mere behagelig. Det skjønner jo selv jeg!

Nå er vi

midt i en pandemi. Er det da så lurt å trykke flest mulig mennesker i sammen på små områder? Jeg bare spør. En ting er i alle fall sikkert. I disse tider er jeg glad jeg bor i eget hus med hage, som jeg kan gå og tusle i, uten å tenke på smitte.

 ?? FOTO: VIDAR FLØDE ?? FLATSPRENG­ING: Nå skal det flatspreng­es over en lav sko, og plasseres store huser og blokker på de høyeste toppene. Det er en rasering av terrenget, mener Jan Gundersen. Bildet er fra Marisberg på Tromøy.
FOTO: VIDAR FLØDE FLATSPRENG­ING: Nå skal det flatspreng­es over en lav sko, og plasseres store huser og blokker på de høyeste toppene. Det er en rasering av terrenget, mener Jan Gundersen. Bildet er fra Marisberg på Tromøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway