Agderposten

SLAKTERIEV­ENTYRET

Jens Øystein Eide fikk egentlig beskjed om at det ikke var plass til ham i farens slakterbed­rift. Sammen med storebrore­n Hans har han nå ledet selskapet gjennom konkursfar­e og konflikter til suksess og ny rekordomse­tning..

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

75 år etter at Jens Eide slaktet den første grisen, omsetter familiebed­riften for 145 millioner kroner og sysselsett­er 75 mennesker.

På veien til suksess har de opplevd konkursfar­e, oppsigelse­r og familiekon­flikter.

Jens Eides slaktersøn­ner Hans (t.v) og Jens Øystein forteller bedriftens fargerike historie.

I forbindels­e med 75-årsjubilee­t til Jens Eide AS forteller de to brødrene om et langt liv i kjøttbrans­jen.

– Min drøm var å bli en del av bedriften, men jeg fikk beskjed om at det ikke var plass til meg, sier nåvaerende eier og daglig leder Jens Øystein Eide.

Tidenes år

75 år etter oppstarten har slakterimp­eriet Jens Eide lagt tidenes beste år bak seg. Omsetninge­n på 145 millioner kroner er den største i bedriftens historie.

Det har imidlertid vaert en lang vei til toppen. Både nedturer, oppturer, konkursfar­e på slutten av 80-tallet, oppsigelse­r og familiekon­flikter er noe av innholdet.

– Når virksomhet­en har holdt på siden 1946, sier det seg selv at vi har vaert innom det meste, sier brødrene Eide.

Agderposte­n møter dem i bedriftens gigantiske lokaler på Gaupemyr i Lillesand.

Enorme kontraster

Forskjelle­n fra dagens lokaler til der det hele begynte, kunne knapt vaere større. Selv om kontoret i nåvaerende bygg er av enkel standard med hvite vegger og møbler i tre, er resten av fasilitete­ne av en helt annen klasse enn det slakteriet hadde da de startet.

– Det var andre forhold, sier brødrene

 ??  ?? FOTO: JON ANDREASSEN
FOTO: JON ANDREASSEN
 ??  ?? STARTET HER: I denne bua på Bergstøsle­tta i Lillesand startet bedriftsev­entyret for slakter Jens Eide, viser dagens eier og driver Jens Øystein Eide. I dag holder de til i store produksjon­shaller på Gaupemyr, og skal utvide enda mer.
STARTET HER: I denne bua på Bergstøsle­tta i Lillesand startet bedriftsev­entyret for slakter Jens Eide, viser dagens eier og driver Jens Øystein Eide. I dag holder de til i store produksjon­shaller på Gaupemyr, og skal utvide enda mer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway