Agderposten

- Helt plutselig dukket den opp på skjermen

Ove Olsen og Steinar Torjussen leter ofte etter tapte redskaper i Raet. Torsdag fanget kameraet opp noe helt annet.

- Eline Storsaeter esto@agderposte­n.no

– Plutselig dukket den opp på skjermen der. Vi grublet litt, og kikket på bildene. Vi skjønte ganske fort hva det var, forteller Ove Olsen til Agderposte­n.

På nesten 45 meters dyp, øst for Tromlingen­e utenfor Arendal, fanget kameraet opp en gammel hornmine fra andre verdenskri­g.

– Vi ringte politiet og sendte bildene over. De tok så kontakt med Forsvaret, som kunne konkludere ganske raskt at det var en hornmine, forteller Olsen.

Ute hver dag

Olsen og kollega Steinar Torjussen jobber i Green-Bay Project, som til daglig jobber med å renske havet i Raet for tapte redskaper. De er stort sett ute hver dag.

– Det er like spennende hver gang. Vi finner veldig mye redskaper, både garn og teiner. Og av til noe mer spennende som dette. Vi håper jo at de sprenger den på stedet, det kan gi litt av en fontene, legger Olsen til.

– Folk er blitt flinkere

Olsen oppfordrer folk til å merke både teiner og annet utstyr. Fiskeridir­ektoratets app «Fritidsfis­keappen», kan lastes ned, og bidrar til å forhindre spøkelsesf­iske og marin forsøpling.

– Det kommer inn mer og mer som vi kan plukke opp her ute, og det registres mer og mer i appen. Og i tillegg, hvis folk blir flinkere på å merke tingene sine, så er det enda flere som vil få redskapene sine tilbake, legger Olsen til.

På www.agderposte­n.no kan du se videoen de to filmet i det de fant minnen på havets bunn i nasjonalpa­rken.

 ??  ??
 ?? FOTO: GREEN BAY PROJECT ?? MINE: På nesten 45 meters dyp, øst for Tromlingen­e utenfor Arendal, fanget kameraet opp en gammel hornmine fra andre verdenskri­g.
FOTO: GREEN BAY PROJECT MINE: På nesten 45 meters dyp, øst for Tromlingen­e utenfor Arendal, fanget kameraet opp en gammel hornmine fra andre verdenskri­g.
 ?? FOTO: GREEN-BAY PROJECT ?? SPØKELSESF­ISKE: Her drar Ove Olsen en svaert lang garnlenke i Raet. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
FOTO: GREEN-BAY PROJECT SPØKELSESF­ISKE: Her drar Ove Olsen en svaert lang garnlenke i Raet. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway