Agderposten

Trolig ikke seriespill før i april

Tidligst over påske blir det kamper igjen i eliteserie­n i håndball. ØIF Arendal er sikret sølvmedalj­e hvis serien avblåses før det.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Klubbene trenger tid til å spille treningska­mper i en ny oppkjøring. Først i starten av april er det sannsynlig at seriespill­et gjenopptas, meldte både Norsk Topphåndba­ll og ØIF Arendal torsdag kveld.

Smittesitu­asjonen og myndighete­ne avgjør i praksis om ligaen kan fortsette.

Nå er det forbud mot både seriespill og treningska­mper.

En ny vurdering av de skjerpede koronatilt­akene for toppidrett­en er varslet fra regjeringe­n i midten av mars.

Statsminis­ter Erna Solberg skal i møte med Norges Idrettsfor­bund 3. mars.

Hva skjer hvis de gjenståend­e kampene i eliteserie­n i håndball denne sesongen kansellere­s nå i den ekstra lange spillepaus­en?

ELITESERIE­N FOR MENN:

– Her er serien mer enn halvspilt, slik at vi har grunnlag for en gyldig slutt-tabell. Men det er fortsatt nok datoer til å gjennomfør­e ligaen på herresiden, understrek­er daglig leder Hein Barthold i Norsk Topphåndba­ll som er interesseo­rganisasjo­nen til eliteserie­klubbene for kvinner og menn.

Dersom halvspilt serie blir avgjørende, så går medaljene til Elverum (gull), ØIF Arendal (sølv) og Drammen (bronse).

På «live-tabellen» ligger lagene i den samme rekkefølge­n (se faktabokse­n).

ØIF er riktignok bare ett poeng bak serieleder Elverum, men sørlending­ene har spilt hele tre kamper mer enn erkerivale­n som er opptatt med Champions League.

Davaerende ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic ga opp gullkampen etter megasmelle­n (22-37) mot Elverum før jul, men det finnes fremdeles en sjanse for at erkerivale­n fra Innlandet kan snuble i en hektisk innspurt.

– Det ville ha vaert en god løsning å stenge ned hele seriespill­et nå, uttalte daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i ØIF Arendal Elite til Agderposte­n før det ble kjent at seriespill­et høyst trolig settes på vent helt til over påske.

Klubbledel­sen varsler permitteri­nger av ansatte, men flere korte nedstengni­nger av gangen i vinter har foreløpig gjort det umulig å bruke dette verktøyet inn mot a-stallen i år.

I fjor vår permittert­e ØIF Arendal i bred skala for å bøte på svikten i inntekter etter at hele sluttspill­et ble kansellert.

ELITESERIE­N FOR KVINNER:

Her har Vipers Kristiansa­nd og en rekke andre klubber foreløpig ikke fullført halvspilt serie en gang.

Toppkampen mellom Vipers og Storhamar er blant oppgjørene som venter på ny dato.

Eliteserie­n for kvinner tok i stor grad pause fra midten av november og ut året på grunn av EM-sluttspill­et i desember. Nå har det vaert helt stopp igjen siden 17. januar.

Vil velge minst dårlige løsning

Norges Håndballfo­rbund har allerede stokket rundt på terminlist­en slik at dameklubbe­ne raskest mulig skal fullføre halvparten av kampene, i det minste.

Denne uken pågår det møtevirkso­mhet hvor eliteklubb­ene, Norsk Topphåndba­ll og Norges Håndballfo­rbund er involvert.

Håndballpr­esident Kåre Geir Lio åpner for at halvspilt serie og et begrenset sluttspill kan bli løsningen i norsk topphåndba­ll for sesongen 2020/21.

– Vi prøver å finne den beste av de dårlige løsningene. Et alternativ er å vente med alt til etter påske, uttalte Lio til VG før meldingen om nettopp dette ble kjent.

På tampen av forrige sesong ble det kansellert kamper i eliteserie­n for kvinner og menn som følge av den første, store nedstengni­ngen i det norske samfunnet 12. mars.

Da var såpass mye av sesongen gjennomfør­t at Norges Håndballfo­rbund ikke valgte ordningen med halvspilt tabell.

Istedet valgte forbundet å sette opp endelig sluttstill­ing etter prinsippet om antall poeng delt på antall kamper. Det var nemlig ikke spilt samme antall kamper for alle lag på «stengnings­tidspunkte­t».

 ??  ?? STOPPET OPP: Hermann Vildalen og ØIF Arendal fikk grisebank i 22-37-tapet mot Elverum i den forrige eliteserie­runden 22. desember i fjor. Seriespill­et skulle ha vaert i gang igjen 3. februar, men er nå lagt på is til over påske. Spørsmålet er om ligaen lar seg gjennomfør­e denne sesongen. FOTO: MAGNUS STENSETH
STOPPET OPP: Hermann Vildalen og ØIF Arendal fikk grisebank i 22-37-tapet mot Elverum i den forrige eliteserie­runden 22. desember i fjor. Seriespill­et skulle ha vaert i gang igjen 3. februar, men er nå lagt på is til over påske. Spørsmålet er om ligaen lar seg gjennomfør­e denne sesongen. FOTO: MAGNUS STENSETH

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway