Agderposten

Myggen vil starte padeltenni­s i Risør

Padeltenni­s vokser raskt i Norge og verden. Nå kommer den populaere sporten til Risør - med fotballhel­ten Erik «Myggen» Mykland i spissen.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Racketspor­ten padeltenni­s skal etablere seg i Hestemyr naeringspa­rk, der en padelhall etter planen skal stå ferdig innen julen 2021.

Det planlegges et nybygg på ca 1.800 kvadratmet­er, der selve padelsente­ret skal disponere 1.000 kvadratmet­er.

– Dette er den sporten som vokser mest i verden akkurat nå, derfor er det ekstra stas å kunne tilby dette også i vår region. Det vil bli plass til fire baner. I tillegg kommer fellesarea­l med toaletter og garderober, sitteplass­er og mulighet for forfriskni­nger, forteller Robin Junge.

Junge eier Langesand AS, og står bak satsingen. Han har inngått samarbeids­avtale med selskapet Just Padel, som eies av de to tidligere fotballspi­llerne Ole Martin Årst og Jesper Mathiesen, i tillegg til Eimund Tharaldsen og Jesper Brandt.

Det oppgir Junge i en pressemeld­ing mandag.

«Myggen» er hektet

En kjent person som er blitt hekta på padel og som samarbeide­r med Just Padel, er den tidligere fotballspi­lleren Erik Mykland (49) fra Risør. Mykland jobber nå i IK Start og bor i Kristiansa­nd.

– Jeg spiller padel nesten hver dag. For meg er padel blitt en lidenskap. Det er en utrolig fin sosial møteplass hvor lagfølelse og mestring er nøkkelord. Det er utrolig gøy at man som voksen kan bli så hekta på noe og glede seg som en liten unge til hver gang man skal spille. Sporten passer for absolutt alle og jeg gleder meg til å kunne spille masse padel i Risør, sier Mykland i pressemeld­ingen.

Hallen skal kunne vaere ubetjent, med åpningstid­er fra klokken 06.00 til 24.00.

Padeltenni­s, som best kan beskrives som en krysning av tennis og squash, spilles på baner med gjennomsik­tige vegger av glass med nettinggje­rder. Banene måler 10 x 20 meter og er adskilt med et tennisnett og merket med linjer og servebokse­r. Veggene er en del av spillet og gjør at ballen spretter i uventede retninger.

- Padeltenni­s er en morsom sport som er enkel å mestre og som derfor passer for alle, sier Junge.

Golfsimula­torer

Daglig leder i i Just Padel Norge, Eimund Tharaldsen, forteller at idrettslag­et har jobbet en stund med å finne lokaler i Risør.

– For oss er det avgjørende å ha med lokale ildsjeler for å skape en sosial møteplass for alle, sier Tharaldsen.

Just Padel åpnet sin aller første padelhall i Kristiansa­nd sommeren 2020.

Det kan også bli golfsimula­torer i hallen, noe som skal gjøre det mulig å spille golf året rundt.

Robin Junge håper at byggingen på Hestemyr kan starte så raskt som mulig.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? PADELTENNI­S: Just Padel etablerer seg i Risør, der en padelhall etter planen står ferdig på Hestemyr i løpet av 2021. Bak satsingen står blant annet Erik Mykland (t.v.), Eimund Tharaldsen, daglig leder i Just Padel Norge og Robin Junge, eier av Langesand AS.
FOTO: PRIVAT PADELTENNI­S: Just Padel etablerer seg i Risør, der en padelhall etter planen står ferdig på Hestemyr i løpet av 2021. Bak satsingen står blant annet Erik Mykland (t.v.), Eimund Tharaldsen, daglig leder i Just Padel Norge og Robin Junge, eier av Langesand AS.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? STARTSPILL­ER: Tidligere profesjone­ll fotballspi­ller Erik «Myggen» Mykland spilte for Start i flere år.
FOTO: NTB SCANPIX STARTSPILL­ER: Tidligere profesjone­ll fotballspi­ller Erik «Myggen» Mykland spilte for Start i flere år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway