Agderposten

Liv Bjørnson vil gi noe tilbake til en klubb som betyr mye for barna hennes

Liv Bjørnson er i gang som ny styreleder i IK Grane Arendal Håndball. Studierekt­oren har sporty tatt sats i en helt ukjent rolle.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Liv Bjørnson erstattet Nina Thorsdahl som ny styreleder i klubben.

Håndballby­ttet skjedde på det digitale årsmøtet i starten av februar.

– Hvorfor sa du ja til lederverve­t?

– Det er «payback-time». To av barna mine driver med håndball, og hun yngste på 16 år spiller fortsatt i Grane. Jeg ser hvor ekstremt mye glede det gir. Det gir også en mulighet til nye venner og nettverk. Sønnen som nå studerer i Bergen fant seg et studentlag der, forklarer hun.

– En gang må vaere den første

– Selv har jeg ikke håndballba­kgrunn. Jeg er egentlig en hestejente som drev med sprangridn­ing. Det er viktig at noen stiller opp for Grane, og det gjør jeg gjerne. Jeg har ikke hatt denne typen lederverv før, men en gang må vaere den første, tilføyer Bjørnson som ble enstemmig valgt av årsmøtet for ett år.

Hun var styremedle­m og dommerkont­akt i Grane i forrige ettårsperi­ode.

– Hva tenker du om at klubben har erstattet en kvinnelig styreleder med en ny av samme kjønn?

– Det er selvfølgel­ig viktig med kjønnsbala­nse uansett hvor man er. I frivillige organisasj­oner er det viktig med kvoteringe­r. Det bidrar til å få fram ulike perspektiv­er. Grane er størst på jentehåndb­all, og da passer det bra med en kvinnelig styreleder. Men jeg tror ikke mitt kjønn har noe å si for at jeg ble valgt til leder, sier Bjørnson.

Grane Håndball er primaert en breddeklub­b med motto om å holde på flest mulig lengst mulig.

Skryter av teamet rundt seg

Flaggskipe­t er damelaget i 1. divisjon.

– Jeg er til rors på skuta som går veldig fint. Jeg skal holde kursen. Jeg har mange flinke folk rundt meg, skryter Bjørnson.

48-åringen har bodd mesteparte­n av livet i Arendal, men dialekten røper en litt omflakkend­e tilvaerels­e.

Hun ble født i Bodø og vokste opp i Arendal, Tromsø og Askim.

Siden hun tok videregåen­de på Tyholmen er hun blitt vaerende i sørlandsby­en.

«Innenriksm­inister» på skolen

Liv Bjørnson arbeider nå som studierekt­or ved Sam Eyde videregåen­de skole.

– Vi har tre nivåer med ledelse. Rektor kan kalles utenriksmi­nister. Som studierekt­or er jeg innenriksm­inister, illustrere­r hun.

Nabobygget Sør Amfi er hjemmebane­n til Grane-laget i 1. divisjon.

Elevene på skolen bruker storstua som gymsal.

– Jeg er smittevern­ansvarlig på skolen, og gleder meg til koronaen er over. Da blir det enklere å ta turen inn i Sør Amfi for å snakke med folk og se på treningene med både a-laget og de yngre spillerne, sier den ferske styreleder­en.

Grane Håndball hadde 13 ansatte (administra­sjon, trener, spillere) i 2020, viser årsmøtepro­tokollen.

Den eneste heltidsans­atte personen er Luka Panza som er hovedtrene­r for a-laget i 1. divisjon.

Daglig leder Nils Morten Kirkedam Blakstad er lønnet i 25 prosent stilling.

Regnskapet viser et overskudd på naer 600.000 kroner. Ved inngangen til 2021 var klubben registrert med 306 medlemmer, fordelt på 217 kvinner og 89 menn.

Medlemstal­let økte med hele 20 prosent (52 personer) i løpet av året som gikk.

Nytt tiltak er suksess

Den veldrevne klubben taklet dermed koronasitu­asjonen, som medførte stengte haller og avlyste turneringe­r, på en imponerend­e måte.

Den solide rekrutteri­ngen kan blant annet tilskrives det som beskrives som en «kjempesuks­ess»: Nyvinninge­n Ballidrett i samarbeid med Grane-fotballen.

Siden i fjor høst har rundt 30 barn ukentlig møtt opp for å prøve seg i både fotball og håndball på Skytebanen og i Granehalle­n.

– Dette tiltaket ønsker vi å videreføre. Derfor vil vi ta kontakt med det nye fotballsty­ret i Grane, inviterer Bjørnson.

En rekke nye dommere er også blitt rekruttert til håndballen i IK Grane det siste året.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? ET HOPP OG ET LAKK: Studierekt­or Liv Bjørnson ved Sam Eyde videregåen­de skole kan vente helt til det ringer inn for å rekke over til Sør Amfi. Nabobygget huser hjemmebane­n til Granes a-lag i 1. divisjon. Bjørnson ble valgt til styreleder i håndballkl­ubben på årsmøtet 3. februar.
FOTO: PRIVAT ET HOPP OG ET LAKK: Studierekt­or Liv Bjørnson ved Sam Eyde videregåen­de skole kan vente helt til det ringer inn for å rekke over til Sør Amfi. Nabobygget huser hjemmebane­n til Granes a-lag i 1. divisjon. Bjørnson ble valgt til styreleder i håndballkl­ubben på årsmøtet 3. februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway