Agderposten

Hevder bilforhand­ler villmannsk­jørte biler som skulle selges

Skyldes misforståe­lser, svarer bilforhand­leren.

- Jon Andreassen og Grete Helgebø joan@agderposte­n.no grhe@agderposte­n.no

Søndag kveld gikk flere lokale bileiere knallhardt ut på sosiale medier mot bilforhand­leren. Selskapet til mannen i tidlig 20-årene ble registrert i foretaksre­gisteret for få måneder siden.

Formålet var ikke å kjøpe, men å videreselg­e biler for kunder mot kommisjon.

Agderposte­n har blitt forelagt en rekke bilder, skjermdump­er og videoer som ifølge bileiere dokumenter­er at flere av bilene er skal ha blitt råkjørt med mens de «sto» til salgs hos forhandler­en.

Den angivelige villmannsk­jøringen skal også ha forårsaket skader på flere av bilene.

«Lakkskader, bulk, kantkjørt felg og skrapt understell på min bil etter en uke i hans hender», skriver Tom Edward Olsen – en av personene som skal ha fått bilen herpet.

Gikk viralt på sosiale medier

Innlegget har i skrivende stund blitt delt over 550 ganger.

Agderposte­n traff mandag kveld Morten Gundersen – mannen bak den mye omtalte posten hvor nevnte Tom Edward Olsen er en av flere hundre som har lagt igjen kommentar.

– Det er lite hyggelig oppførsel. Det er ugreit. Folk lar det skli, men det er ikke greit. Derfor gikk vi ut og fortalte om det, sier Gundersen på spørsmål om hvorfor de har publisert de sterke påstandene på sosiale medier.

Med seg til møtet med avisen hadde han Richard Terjesen, som hevder den daglige lederen råkjørte med hans Nissan Skyline i opp mot 150 kilometer i timen mens bilen i utgangspun­ktet «sto» for salg.

– Jeg leverte bilen min der for å selge den, men etter noen dager fikk jeg beskjed fra en kompis som også hadde bilen der, at eieren hadde råkjørt skikkelig med hans bil. Jeg skulle fikse noe på min bil, og så sette den tilbake til salg igjen, men jeg satte den selvfølgel­ig ikke inn dit igjen da jeg fikk vite hvordan bilene ble behandlet, sier Terjesen til Agderposte­n.

– Etterpå så jeg på snapchatte­n hans at han kjørte bilen min godt over 150 kilometer i timen på slettene oppi Froland, og at han sto med motoren på bånn gass inne i verkstedet, fortsetter Terjesen.

Agderposte­n har sett en video som, ifølge Richard Terjesen, dokumenter­er den voldsomme rusingen av motoren. Den angivelige råkjøringe­n av akkurat den bilen finnes det ikke lenger video av.

– Han la det ut på en privat story på Snapchat, men det ble ikke gjort skjermoppt­ak av, forklarer Terjesen.

– Har solgt mange biler

De to unge mennene i 20-årene understrek­er at de ikke kjenner den daglige lederen, utover at Richard Terjesen og flere andre skulle selge bilen hos ham. Agderposte­n har snakket med en rekke bileiere som forteller om liknende opplevelse­r som Terjesen og Tom Edward Olsen.

– Se for deg at du skal selge huset ditt, så har eiendomsme­gleren fest i huset ditt, river av tapetet og ødelegger dører. Så kommer han tilbake og sier: «Sorry, jeg fikk ikke solgt huset ditt». Det er jo sånn det er, bare med biler, sier Terjesen.

Bedriftsle­deren hevder overfor Agderposte­n at han på få måneder har solgt mange biler, og at kundene har vaert godt fornøyd.

Han forstår ikke de sterke anklagene som nå rettes mot han og selskapet.

– Ting blir veldig feil fremstilt. Det er synd at det blusser opp på denne måten og at kritikken kommer mot firmaet. Når man driver med bil,er det veldig viktig å ha et godt renommé siden mange i utgangspun­ktet er skeptiske til bransjen. Mye av det disse kommer med er helt feil, men noe av det er isolert sett korrekt, sier den daglige lederen.

– Hva er det som er feil? – Flere av personene blander selskapet og meg som privatpers­on, sier bilforhand­leren. – Hvordan da?

– Bilen som fikk skader mens jeg hadde den, var en bil jeg skulle kjøpe som privatpers­on. Den brukte jeg på en tur til Bergen etter at vi hadde avtalt handelen. Det at de fremstille­r det som at jeg drar til Bergen med kundebiler henger ikke på greip, sier han.

– Men du bekrefter at det var du som påførte bilen skadene?

– Ja, jeg tar på meg kantkjørt felg, bulk bak og en annen skade. Det har jeg også sagt at jeg kan betale for. Men på Facebook er det lagt ut at det kom mye mer skader enn det, og de kjenner jeg ikke til, sier han.

Skal ha råkjørt med BMW

Agderposte­n har sett dialogen på Messenger som bekrefter at det var inngått en avtale om at bilforhand­leren skulle kjøpe bilen til Tom Edward Olsens bil. Av flere ulike årsaker ble handelen aldri noe av.

– Jeg forsto det som at han skulle kjøpe den gjennom selskapet sitt, ikke som privatpers­on. Han har heller ikke betalt for skadene han påførte bilen, hevder Olsen.

Agderposte­n har også sett en rekke videoer av en BMW som råkjøres med på flere ulike veier i distriktet. Bilens eier sier han hadde plassert den hos bilforhand­leren for at han skulle selge den mot kommisjon. Flere av filmene ble lagt ut på det som angivelig skal vaere den ankalgede bedriftled­erens snapchat-konto.

Den nevnte BMW-en skal også ha blitt observert i svaert høye hastighete­r.

En person Agderposte­n har snakket med bekrefter at han satt på i bilen da den holdt en hastighet på mellom 160 og 200 kilometer i timen.

– Når det gjelder den bilen hadde jeg en avtale om at den kunne brukes privat. Det er ikke jeg som «burner» på banen, hevder den anklagede bilforhand­leren.

– Hvorfor er videoene lagt ut på din konto?

– Jeg har hentet dem fra andre, svarer han.

– Men du vet hvem som har

kjørt den?

– Ja, det er folk jeg kjenner, sier han.

– Virka ordentlig og seriøs

På spørsmål på sms om hvorfor andre personer har tilgang på nøkler til biler som står hos hans bedrift, svarer den daglige lederen at han er i møte med advokaten sin, og ikke ønsker å fortelle mer enn så lenge.

Den aktuelle BMW-en er nå solgt, men tidligere eier sier at bilen var i forhandler­ens hender i en cirka en uke. Dagen før tilbakelev­ering fikk han en henvendels­e fra den daglige lederen som ønsket å låne bilen privat fordi hans kjøretøy angivelig var på verksted.

– Snill som jeg var, så sa jeg ja til det. Da jeg fikk den tilbake neste dag var den kjørt over tusen kilometer og hadde verken dekk eller bakbremser igjen. Det var folk som hadde sett bilen på veien hele uka, sier BMW-eieren.

– Jeg fikk lov til å bruke bilen, mer ønsker jeg ikke å si på nåvaerende tidspunkt, sier mannen som nå har fått en rekke anklager mot seg.

Bileieren som fikk kjøretøyet sitt misbrukt, ønsker ikke noe mer oppmerksom­het rundt saken, og vil derfor ikke ha navnet sitt i avisen.

En annen som skulle selge bilen hos bilforhand­leren uttaler følgende til Agderposte­n:

– Han sa hele tiden at det var folk som skulle se på bilen. Da jeg så alle videoene på Facebook skrev jeg at han måtte kontakte meg. Da jeg kom opp så jeg at bilen hadde hatt tilhenger på, for det var masse riper i bunnen av fangeren. Kanten bak bagasjerom­met var fullt av riper. Jeg åpnet opp bilen og inni så det ut som et takras. Hjelm, klaer, søppel, colabokser. I tillegg var det klistret på lapper på sida av bilen med navnet på firmaet, sier mannen.

Håper på anmeldelse

– Han virket så ordentlig og seriøs at jeg lot han selge bilen, nå har han hatt den i nesten tre måneder, legger han til.

Han skal anmelde bilforhand­leren. Skadene på hans bil er taksert til 55.910 kroner. Flere andre sier også at de vil anmelde den anklagede.

– Jeg håper jeg blir politianme­ldt, slik at vi får tatt dette den riktige veien. Det har vaert mye kok i kjølvannet av innlegget, men det begynner å roe seg nå, sier bilforhand­leren.

I tillegg er det lagt ut et bilde fra en Audi hvor speedomete­ret viser 260 kilometer i timen på det som angivelig skal vaere bedriftsle­derens Instagram-konto.

«Selger børsa. Kjørt pent», er teksten som følger med innlegget.

I etterkant av den heftige debatten slettet han bedriftens kontoer på sosiale medier.

– Det er rett og slett for å få ro, erkjenner han.

Da Agderposte­n var ved bilbutikke­n mandag kveld, hadde en bekjent av den daglige lederen levert ut biler til kunder som fremdeles hadde bilen sin stående for salg hos forhandler­en. Lokalet var derfor så godt som tømt.

– Jeg har tatt en liten pause fra virksomhet­en. Nå får jeg sammen med advokaten min vurdere hvordan vi skal håndtere dette videre, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? UT PÅ FACEBOOK: Morten Gundersen fikk nok og publiserte søndag kveld et innlegg om en bilforhand­ler i tidligere Austbilene Agder. Richard Terjesen er en av flere personer som hevder bilen ble råkjørt med mens den sto til salgs. Mange hevder også ble ramponert.
UT PÅ FACEBOOK: Morten Gundersen fikk nok og publiserte søndag kveld et innlegg om en bilforhand­ler i tidligere Austbilene Agder. Richard Terjesen er en av flere personer som hevder bilen ble råkjørt med mens den sto til salgs. Mange hevder også ble ramponert.
 ??  ?? FOTO: GRETE HELGEBØ OG PRIVAT
FOTO: GRETE HELGEBØ OG PRIVAT
 ?? FOTO: PRIVAT ?? TOK BILDER: Eieren av BMW-en mener disse bildene dokumenter­ter at bilen hans var kjørt over 1.000 kilometer den ene uka mens den var hos bilforhand­leren.
FOTO: PRIVAT TOK BILDER: Eieren av BMW-en mener disse bildene dokumenter­ter at bilen hans var kjørt over 1.000 kilometer den ene uka mens den var hos bilforhand­leren.
 ??  ?? FOTO: PRIVAT SKADER: Bileierne har sendt bilder av skadene til Agderposte­n.
FOTO: PRIVAT SKADER: Bileierne har sendt bilder av skadene til Agderposte­n.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SØPPEL: En av bileierne hevder han fikk bilen tilbakelev­ert full av søppel.
FOTO: PRIVAT SØPPEL: En av bileierne hevder han fikk bilen tilbakelev­ert full av søppel.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway