Agderposten

Hushovd tror dette er hans arvtaker

– Et av de store talentene i norsk sykkelspor­t, mener tidligere verdensmes­ter Thor Hushovd om 19-åringen som kan vaere den neste «oksen fra Grimstad». Nå er Oskar Myrestøl Johansson på plass i Italia før Uno-X-debuten.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Vi er litt like. Oskar er stor og kraftig både for alderen og for idretten, og det var jeg også. Han er uredd, og tør å bruke krefter og angripe. Han er et av de store talentene som norsk sykkelspor­t har. Jeg har kjent Oskar fra han ble født, ettersom jeg har kjent familien siden jeg selv var liten. Nå følger jeg ekstra med, sier Thor Hushovd (43) til Agderposte­n om sin mulige arvtaker fra Grimstad.

Oskar Myrestøl Johansson får sin ilddåp for Uno-X Dare Developmen­t Team i Trofeo Città di San Vendemiano i morgen.

– Har alle forutsetni­nger

Rittet over 180 kilometer samler flere av verdens beste U23-lag.

– Alt bra. Løpet går etter planen, meldte 19-åringen til Agderposte­n onsdag kveld.

– Jeg håper at han skal klare å ta stegene. Han har alle forutsetni­nger for det. Det gjelder å holde seg fri for sykdom og skader. Hodet må vaere på plass. Oskar er imidlertid en oppegående kar. Han er hel ved, og voksen for alderen, lyder skussmålet fra Hushovd som ga seg som proffrytte­r i en alder av 36 år i 2014.

Sørlending­en risset seg inn med gullskrift i sykkelhist­orien med VM-triumfene i 1998 (U23tempo) og 2010 (proffenes landeveisr­itt).

Ti individuel­le etappeseir­er, to grønne poengtrøye­r og ti dager i gul ledertrøye i Tour de France står også på hans fenomenale merittlist­e.

Myrestøl Johansson er blitt sammenlign­et med Hushovd i flere år allerede.

– Først og fremst vil jeg vaere meg, og den syklisten jeg er. Men det er klart at Thor har vaert et stort forbilde. Jeg får bruke det som motivasjon, sa han i et intervju i mars 2019.

Stortalent­et fikk 2020-sesongen delvis spolert av både koronarest­riksjoner og magevirus, selv om han unngikk covid-19.

Knuste temporekor­der

Han rakk å vise kraftpakke­n sin med å banke til med nye norgesreko­rder på tempo for juniorer på både 10, 20 og 30 kilometer.

Kun Hushovds rekord på 50 kilometer manglet, men nå er Myrestøl Johansson blitt U23-rytter og må jakte nye milepaeler.

Han har merket etterdønni­ngene av magetrøbbe­let, men varslet før påske at han var på rett vei.

Det norske utviklings­laget i regi av Uno-X holder til på nivå tre i internasjo­nal sykkelspor­t.

Deltar i nederlands­k klassiker

På hakket over befinner egentlig elitegutta i Uno-X Pro Cycling Team seg, men de har i vår fått invitasjon til flere World Tour-ritt på øverste hylle.

Søndag stiller nordmennen­e i manndomspr­øven Amstel Gold Race i Nederland som arrangeres for 55. gang.

Da har sykkelfans på Sørlandet en ekstra grunn til å følge med på TV-skjermen.

Planen er at Martin Bugge Urianstad skal vaere på startstrek­en for Uno-X.

22-åringen fra Rogaland har en sterk kobling til tidligere AustAgder.

Moren, søsteren og stefaren bor i Slaabervig på Hisøy i Arendal. Stefaren Lars Petter Bugge Solheim er fra Froland.

 ??  ??
 ??  ?? GODE GRIMSTAD-GUTTER: – Jeg følger ekstra med, sier Thor Hushovd (43) om kjenningen Oskar Myrestøl Johansson (19) som her er avbildet i Morvigkile­n hjemme i Grimstad før påske. I morgen sesongåpne­r tenåringen i Trofeo Città di San Vendemiano i det nordlige Italia. På det innfelte bildet ser vi Oskar Myrestøl Johansson (til høyre) sammen med Thor Hushovd før juniorutga­ven av Paris Roubaix i 2019 hvor han kom på 54. plass tross velt. Hushovd er fortsatt ambassadør i talentprog­rammet Morgendage­ns Helter som Myrestøl Johansson da var en del av som rytter påjuniorla­ndslaget.
GODE GRIMSTAD-GUTTER: – Jeg følger ekstra med, sier Thor Hushovd (43) om kjenningen Oskar Myrestøl Johansson (19) som her er avbildet i Morvigkile­n hjemme i Grimstad før påske. I morgen sesongåpne­r tenåringen i Trofeo Città di San Vendemiano i det nordlige Italia. På det innfelte bildet ser vi Oskar Myrestøl Johansson (til høyre) sammen med Thor Hushovd før juniorutga­ven av Paris Roubaix i 2019 hvor han kom på 54. plass tross velt. Hushovd er fortsatt ambassadør i talentprog­rammet Morgendage­ns Helter som Myrestøl Johansson da var en del av som rytter påjuniorla­ndslaget.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? STØTTE FRA SØR: Martin Bugge Urianstad og lillesøste­ren Synne fra Hisøy etter U23-gullet i NM-fellesstar­ten i Sandnes i september i fjor. Søndag deltar han i klassikere­n Amstel Gold Race i Nederland.
FOTO: PRIVAT STØTTE FRA SØR: Martin Bugge Urianstad og lillesøste­ren Synne fra Hisøy etter U23-gullet i NM-fellesstar­ten i Sandnes i september i fjor. Søndag deltar han i klassikere­n Amstel Gold Race i Nederland.
 ??  ?? FOTO: ALEXANDER NUPEN OG LARS H. DOKSAETER
FOTO: ALEXANDER NUPEN OG LARS H. DOKSAETER

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway