Agderposten

For skummelt for Facebook

- Gunder Christophs­en

Fra Sideblikk på nett: Krimhelten fra Flosta, Konrad Ågesen, blir for sterk kost for Facebook. Den amerikansk­e nettgigant­en reklamerer ikke for døde fiskere, har forlaget fått beskjed om.

– Jeg vet ikke om Konrad Ågesen ville ha ledd eller blitt irritert av dette. At han som verken bruker sterke ord eller er voldelig av seg, skulle bli nektet av Facebook, er en gåte. Det eneste som kan holdes mot ham er at han er noe svak for et glass akevitt, fyrstekake og en røyk, sier Konrad Ågesens opphavsman­n, Guttorm Eskild Nilsen.

Guttorm Eskild Nilsen er i disse dager klar med en relanserin­g av sin første krimbok «Døde fiskere trekker ikke teiner». Boka inneholder hovedhisto­riene i de to første bøkene om Konrad Ågesen. Bøkene kom i 2016, og de har lenge vaert utsolgt. Etter flere forespørsl­er utgis de nå på ny.

Guttorm Eskild Nilsen er født i Kilsund. Konrad Ågesen løser mordgåter både i Flosta og i Tvedestran­d. Det er kommet hele sju bøker om den pensjonert­e maskinsjef­en. Eskild Nilsen røper at han også jobber med en helt ny historie om Konrad Ågesen.

Forlagssje­f Solveig Røvik i Bokhuset forlag har ennå ikke vurdert om hun vil gjøre noe overfor Facebook.

– Jeg ble litt paff da vi fikk tilbakemel­dingen om at boka ikke kunne reklameres for på Facebook. Begrunnels­en var at det var brudd på retningsli­njene for handel som visstnok sier noe om at man ikke skal promotere kjøp eller salg av døde dyr. Vi kommer i alle fall ikke til å endre tittelen på boka. Dette er ikke et salg av dyr, verken døde eller levende, sier hun og tar hele episoden med et stort smil.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? AVVIST NÅ: Guttorm Eskild Nilsen og Solveig Røvik ga for fem år siden ut boka «Døde fiskere trekker ikke teiner» - den gangen på Bokbyen forlag.
FOTO: PRIVAT AVVIST NÅ: Guttorm Eskild Nilsen og Solveig Røvik ga for fem år siden ut boka «Døde fiskere trekker ikke teiner» - den gangen på Bokbyen forlag.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? AVVIST: Den nye utgivelsen er tydeligvis for mye for Facebook.
FOTO: PRIVAT AVVIST: Den nye utgivelsen er tydeligvis for mye for Facebook.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway