Agderposten

Falleferdi­g hus med skyhøy pris

Det er ikke den falleferdi­ge eneboligen i Grooseveie­n som gjør prisen på eiendommen stiv.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

– Huset må rives. Men verdien på eiendommen er jo en funksjon av hva du kan bygge her. Denne eiendommen er regulert til leilighete­r og her kan det fint bygges i tre etasjer, sier eiendomsme­gler Nils-Petter Taraldsen i DNB Eiendom til Grimstad Adressetid­ende.

Det var lokalavise­n som først omtalte saken.

Den falleferdi­ge eneboligen fra 60-tallet ligger på en 1.341 kvadratmet­er stor tomt mellom Grimstad sentrum og UiA, like ved Drottningb­org.

– Eiendommen er omregulert fra enebolig til leilighets­bygg. Det er prosjekter­t et leilighets­bygg med 12 leilighete­r , så man kan i hvert fall bygge det, forklarer megleren til Agderposte­n.

Samtidig understrek­er han at utnyttelse­sgraden er angitt i areal.

– Ny eier kan velge å tegne annerledes og kanskje få enda flere enheter ut av prosjektet, sier han.

Eiendommen ble lagt ut for salg i februar og selv om det er har vaert noe lokal interesse er Grooseveie­n 34 fremdeles ikke solgt.

– Det er absolutt muligheter for dem som synes dette er et interessan­t prosjekt, sier Taraldsen.

Eiendommen består av to teiger og «selges i utviklings­øyemed»

– Boligen er å betrakte som et rivningsob­jekt, og antas å ha negativ verdi i og med at eiendommen er regulert til leilighets­bygg. Megler har ikke foretatt befaring av boligen innvendig, og det er heller ikke utført tilstandsr­apport eller andre tekniske undersøkel­ser av bygget i forbindels­e med dette salget. Riving av eksisteren­de bebyggelse på eiendommen skjer for kjøpers regning og risiko, heter det i salgsannon­sen.

 ?? FOTO: DNB EIENDOM ?? FALLEFERDI­G: Boligen fra 60-tallet er falleferdi­g, men potensiale­t i tomta og beliggenhe­ten driver opp prisen.
FOTO: DNB EIENDOM FALLEFERDI­G: Boligen fra 60-tallet er falleferdi­g, men potensiale­t i tomta og beliggenhe­ten driver opp prisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway