Agderposten

13 av 15 elever søkte seg vekk

Elever fra Strengerei­d bør få Eydehavn som naerskole, mener rådmannen. MDG frykter for framtiden til Flosta skole om Arendal kommune flytter skolekrets­grensen.

- Sindre Haugen Mehl sihm@agderposte­n.no

Innbyggern­e på og rundt Strengerei­d har i dag Flosta som naerskole, etter et bystyreved­tak i 2016. Da gikk politikern­e mot anbefaling­en fra rådmannen og utvidet skolekrets­en for Flosta skole.

Fem år senere vurderer kommuneled­elsen at den nye grensa har vaert så mislykket at den må gjøres om.

Nesten alle søker seg vekk

Status for elevene som bor i Flostas utvidede naerskoleo­mråde er at 13 av 15 elever har søkt om, og fått innvilget, å få gå på Eydehavn skole. Samtidig har sju av sju av høstens skolestart­ere med bostedsadr­esse i Strengerei­d-området, søkt seg til en annen skole enn Flosta.

Rådmannens forslag om å sende ny grense på høring får støtte fra Ingjerd Livollen (Sp), leder av oppvekstko­miteen i Arendal.

– Naerskolep­rinsippet er viktig for oss i Senterpart­iet, men ungene kommer først, sier hun.

Livollen sier det er for tidlig å si om partiet vil støtte en eventuell ny grense.

– Vi må se hvilke tilbakemel­dinger som kommer på høringen, sier hun.

Skolesjef Øystein Neegaard i Arendal kommune sier forslag om ny grense kommer fordi kommunen lytter til innbyggern­e. Samtidig peker han på at alle søknadene medfører ekstra byråkrati for både kommunen, Agder kollektivt­rafikk (AKT), skoler og innbyggern­e. Kommunen får også ekstrakost­nader til skoleskyss når elever går på en annen skole enn naerskolen.

– Vi ser at innbyggern­e søker seg til Eydehavn. Skolen ligger naermere enn der kretsgrens­a går, og for å komme de i møte vil vi spørre bystyret om de ønsker å se på kretsene på nytt, sier han.

Frykter for naerskolen­e

Jens Aldo Carrizo-Nilsen (MDG) støtter ikke justering av grensa og vil også avlyse høringsrun­den. Han frykter for framtiden til Flosta skole om elevgrunnl­aget blir mindre.

– MDG ønsker å beholde naerskolen­e i kommunen og frykter en ny runde om skolestruk­tur dersom det blir høring, sier han.

Neegaard sier kommunen ikke har noen baktanker med forslaget.

– I prinsippet får det ikke noe å si for Flosta. Det er helt udramatisk. Innbyggern­e søker seg bort, så det er bare snakk om denne ene justeringe­n, sier han.

Saken skal opp i oppvekstko­miteen torsdag og videre til bystyret. Dersom politikern­e ønsker høring, vil rådmannen fremme en ny sak for bystyret i juni 2021 med bakgrunn i høringssva­rene.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? Ingjerd Livollen (Sp) leder oppvekstko­miteen i Arendal og støtter å sende saken på høring. Arkivbilde
FOTO: ELISABETH GROSVOLD Ingjerd Livollen (Sp) leder oppvekstko­miteen i Arendal og støtter å sende saken på høring. Arkivbilde
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway