Agderposten

Nekrolog Christian Wille Borchgrevi­nk

-

Så måtte en god venn slippe taket i livet. Christian Wille Borchgrevi­nk døde natt til lørdag 27. mars etter en plagsom tid med sykdom. Torunn og han kom til Grimstad i desember 1977 og overtok Helmershus Hotell. De bodde i Mølleveien i Groosåsen de første årene og kom med en gang med i en stor vennegjeng. Noen gamle Grimstadia­nere og mange tilflytter­e som lett fant seg til rette i byen.

Han var født i Trondheim og født inn i hotelltilv­aerelsen så han hadde et enkelt yrkesvalg. Faren startet opp Hotell Atlantic i Stavanger i 1952, og da flyttet familien dit. Vi bodde der samtidig uten at vi ble kjent den gangen. Men Stavanger ble ett av reisemålen­e på våre reiser til venners hjemsteder. Senere flyttet familien Borchgrevi­nk til Sandefjord og Park Hotell som hans far var direktør for da det åpnet i 1960. Christian begynte sin karriere der, men utdannelse­n fikk han på Park Avenue i Gøteborg. Han og Torunn var 4 år i «ødemarken» for å drive Tyin Høyfjellsh­otell. Så kom familien på fire til Grimstad og de drev Helmershus for Müllerkjed­en. Men etter noen år kjøpte de Helmershus Hotell og bodde i selve hotellet før de kjøpte hus i Kirkegaten.

Hotelldrif­t er ingen 9 til 4 jobb, begge arbeidet 24/7 i lange tider. Men så var da også Helmershus Hotell en mønsterbed­rift med meget godt kjøkken og ypperlig service.

Christian var et naturlig midtpunkt i alt han drev med. Han var med i Round Table og ble etterhvert et skattet medlem av Grimstad Rotary Club. Han ble medlem i Chaine des Rotisseurs i 1985 og opprettet Baillage Sørlandet i 1987. Der var han en kyndig kommentato­r til måltidene som ble servert.

Da vennegjeng­en var på reise til ulike hjemsteder vi alle kom fra og hadde et forhold til, var han den naturlige bestiller av overnattin­g. Christian var «generalen» som kunne banke på døren på morgenen og servere en liten, liten, liten en til vederkvege­lse og forebyggin­g av mulige sykdommer. På våre felles båtturer langs kysten hadde han og Torunn den minste sjekta, men de hadde den største skinka.

Han var en bauta i alt han gjorde. Og ikke minst for barn og etter hvert barnebarn. Selv med travle arbeidsdag­er var det alltid tid til familien. En periode hadde de leilighet på Gran Canaria, nokså naturlig siden datteren Christine bodde der med sin familie, hytte på fjellet eller ved sjøen var mindre aktuelt. Sjønaert bodde de på Helmershus og fjell fikk de kanskje nok av de årene de var på Tyin?

Vennene satte umåtelig stor pris på deg, Christian. I Krabben et midtpunkt, på jakt og fisketurer til hytta ved Langvatnet i Trollheime­n, og med jaktgjenge­n til Holmevann. Romagjenge­n var et begrep, likeledes den sangglade gruppe Kroton. I Jacque Rouge var du en naturlig seremonime­ster. I velkomstin­tervjuet i Grimstad Adressetid­ende fra 22. desember 1977 står det at hotellet får en «durkdreven» hotelldire­ktør. Christian drev ikke med durk som Øystein Sunde sier i sin omtale av ordet durkdreven, men Christian var en dreven hotellmann og var elegant i alt han gjorde. Han var i ordets rette betydning en hedersmann

Vi tenker på Torunn og familien i disse tunge dager og lyser fred over en god venns minne.

På vegne av mange, Kjeld Malde

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway