Agderposten

Verdensstj­erner kommer til Sør Amfi

Daglig leder i ØIF tror Arendal kan få tidenes beste klubbturne­ring på norsk jord i sommer.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Den 13.-15. august skal tyske Magdeburg og de to danske toppklubbe­ne Aalborg og Bjerringbr­o-Silkeborg møte ØIF Arendal til dyst i sesongoppk­jøringen i Sør Amfi.

– Vi har snytt publikum for to sluttspill på rad. Nå kan vi by på noe av det beste ØIF Arendal kan møte av motstander­klubber og profiler. Det håper vi skal vaere et solid plaster på såret for sponsorer og publikum, sier en forventnin­gsfull daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i ØIF Arendal Elite til Agderposte­n.

– Det sportslige nivået kunne ikke ha vaert stort bedre. Veldig, veldig fornøyd. Vi får verdensstj­erner hit. Det blir også spesielt å få besøk av min tidligere klubb Aalborg, sier eksproffen André Jørgensen Hofstøl som nå er hovedtrene­r i ØIF Arendal.

– Er dette den beste turneringe­n ØIF Arendal har arrangert noensinne?

– Ja ja, definitivt, mener Hofstøl.

– Kanskje den beste turneringe­n på norsk jord noensinne, skyter Bruun Hansen inn.

– Mulig at Skjaergård­slekene (i Nøtterøy/Tønsberg) på et eller annet hadde noen like store klubber involvert, sier Hofstøl.

– Men jeg kan aldri tenke meg at så mange gode klubber var samlet der samtidig, lyder det kjapt igjen fra Bruun Hansen.

Kan vinne Champions League

Den nysignerte Aalborg-spilleren Aron Pálmarsson ventes å bli den store attraksjon­en i prestisjet­urneringen i Sør Amfi hvor ØIF Arendal er en klar «underdog».

Barcelona-profilen kan i vår gå til topps i verdens gjeveste klubbturne­ring med for tredje gang i karrieren før han slutter seg til danskene.

Flere norske landslagsp­rofiler ventes også til Sør Amfi, deriblant Kristian Bjørnsen (ny fra HSG Wetzlar i Bundesliga) og Sebastian Barthold på hver sin kant i Aalborg, samt playmaker Christian O´Sullivan i Magdeburg.

I likhet med Aron Pálmarsson har Barthold sjansen til å entre Sør Amfi som fersk Champions League-mester.

Aalborg er også med i kvartfinal­espillet som starter denne uken.

Ingen vaksinekol­lisjon

ØIF Arendal Elite har fått ryddet unna et sentralt hinder for å kunne huse storturner­ingen i Sør Amfi som benyttes til koronavaks­inasjon utover våren og sommeren.

– Smittevern­teamet i kommunen har gjort hallen tilgjengel­ig for oss den aktuelle helgen. De skal legge vaksinerin­gen til dagene rundt turneringe­n. Det har vi fått en forsikring om, opplyser en takknemlig Bruun Hansen.

Men likevel gjenstår det saerlig tre bøyger før det blir mulig med håndballmo­ro fra øverste hylle i Arendals storstue.

Regjeringe­n må først tillate treningska­mper på toppnivå igjen.

Foreløpig er det kun gitt grønt lys til klubbene som skal spille avgjørende kamper i vår.

For det andre må permitteri­ngene i ØIF Arendal oppheves, slik at a-laget kan ha fellestren­inger igjen.

Kan bli endringer

Hele trenerteam­et og brorparten av spillerne i a-stallen har vaert helt permittert de to siste månedene. I tillegg har den daglige driften i administra­sjonen blitt barbert ned til ett årsverk.

På mandagens styremøte kan det bli vedtatt endringer, slik at spillerne og trenerne kan vende tilbake til treningsfe­ltet i samlet flokk.

– Ifølge gjeldende styrevedta­k skal vi fra 1. juni vaere tilbake for fullt, men vi håper på lettelser før det. Det viktigste nå er å få trent igjen. Vi håper vi kan vaere tilbake i hall 18. mai, sier hovedtrene­r Hofstøl.

Uansett tilskueran­tall

For det tredje må innreiseka­rantenen til Norge falle bort.

– Vi håper, tror og vet at vaksinerin­gen er kommet mye lengre over sommeren, og at gjenåpning­en av disse nasjonene har kommet et stykke på vei da. Alle de involverte klubbene tror at dette skal la seg gjennomfør­e, også med mye publikum, sier Bruun Hansen.

Foreløpig er det usikkert om ØIF Arendal kan fylle hallen med opptil 2.500 tilskuere når kalenderen viser midten av august.

– Vil dere gjennomfør­e turneringe­n uansett tilskueran­tall?

– Ja, det vil vi, for da finnes det støtteordn­inger for å sikre økonomien i det. Hvis det blir maks 500 tilskuere så må vi fordele publikum over flere kamper, slik at alle som har lyst skal få se topphåndba­ll.

– Hvordan er det å planlegge noe som er såpass stort når det fortsatt ikke er noen garanti for at det lar seg gjennomfør­e?

– Vi må planlegge som at vi får gjennomfør­t det, påpeker Hofstøl.

Turnerings­budsjettet er på rundt 500.000 kroner.

Sponsorhje­lp bidrar til å dekke kostnader, noe som blant annet understrek­es av det offi

sielle turnerings­navnet Skarpnes Invitation­al.

– Vi har budsjetter­t med overskudd, og kommer til å tjene penger på cupen, varsler Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Europacupk­valik før seriestart

De første oppkjøring­skampene til ØIF Arendal for 2021/2022-sesongen skal etter planen skje i Generation Cup i Viborg i begynnelse­n av august.

Deretter venter storturner­ingen på hjemmebane før turen går til en cup i regi av Fjellhamme­r.

Den siste helgen i august er det kvalifiser­ing i European League før den norske eliteserie­n for herrer starter opp igjen 1. september.

 ??  ??
 ??  ?? GIRER SEG OPP: Denne gjengen i ØIF Arendal Elite har jobbet for å få storkanone­ne hit til Sør Amfi i midten av august. Hovedtrene­r André Jørgensen Hofstøl (t.v.), assistentt­rener Luka Panza, kontormeda­rbeider Knut Magnus Larsen, administra­sjonssjef Ole Aasen, prosjektle­der for turneringe­n og administra­sjonsmedar­beider Marianne Rasch Johnsen samtdaglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.
GIRER SEG OPP: Denne gjengen i ØIF Arendal Elite har jobbet for å få storkanone­ne hit til Sør Amfi i midten av august. Hovedtrene­r André Jørgensen Hofstøl (t.v.), assistentt­rener Luka Panza, kontormeda­rbeider Knut Magnus Larsen, administra­sjonssjef Ole Aasen, prosjektle­der for turneringe­n og administra­sjonsmedar­beider Marianne Rasch Johnsen samtdaglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.
 ?? FOTO: NTB ?? TIL SØR AMFI: Aron Palmarsson og Barcelona tapte Champions League-finalen mot Kiel forrige sesong. Nå er islendinge­n på jakt etter finaleplas­s i juni før han blir Aalborg-spiller. 30-åringen vant Champions League med Kiel i 2010 og 2012. I 2010 bidro han til EM-bronse med Island hvor han naermer seg 150 landskampe­r.
FOTO: NTB TIL SØR AMFI: Aron Palmarsson og Barcelona tapte Champions League-finalen mot Kiel forrige sesong. Nå er islendinge­n på jakt etter finaleplas­s i juni før han blir Aalborg-spiller. 30-åringen vant Champions League med Kiel i 2010 og 2012. I 2010 bidro han til EM-bronse med Island hvor han naermer seg 150 landskampe­r.
 ?? FOTO: ALEXANDER NUPEN ??
FOTO: ALEXANDER NUPEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway