Agderposten

Mange ble anmeldt for brudd på smittevern i helgen

I løpet av lørdagskve­lden og natt til søndag har politiet hatt naermere 40 oppdrag knyttet til festbråk og støy. Flere er også anmeldt for brudd på smittevern.

- Eline Storsaeter esto@agderposte­n.no

Det har vaert en hektisk natt for politiet. Det har i hovedsak dreid seg om forstyrrel­se av nattero, støy, høy musikk og festbråk.

Fra klokken 21 til 05.30 er det loggført 38 oppdrag innenfor denne kategorien. Det har vaert gjort mye arbeid i forhold til rådgivning og veiledning rundt smittevern, opplyser operasjons­leder på Twitter like før klokken 06.

Brøt opp to fester

Politiet har avbrutt festbråk fra blant annet gjestehavn­a i Arendal, på flere adresser i Grimstad – og i Kristiansa­nd.

Klokken 01.30 fikk politiet melding om fest og støy i Kongens gate i Kristiansa­nd sentrum. Her ble 17 personer anmeldt for brudd på smittevern­bestemmels­ene, opplyser politiet på Twitter.

Et par timer senere, ved 03.30-tiden, rykket politiet nok en gang ut til feststøy fra en leilighet i sentrum.

Der var det åtte deltakere, som alle anmeldes for brudd på smittevern­sbestemmel­sene, opplyser Faedreland­svennen.

Dermed ble 25 personer anmeldt i Kristiansa­nd. Den lokale forskrifte­n sier at det er maks fem personer som kan samles innendørs.

Dyre bøter

Det koster å bryte smittevern­reglene. Hvis du arrangerer fest og bryter forbudet mot å ha flere enn det tillatte antall gjester som den lokale smittevern­lovgivning­en tillater, kan du måtte betale opp til 20.000 kroner hvis politiet banker på døra.

Det er dobbelt så mye som den gamle bøtesatsen som gjaldt inntil 2021. Hvis du «bare» er gjest på en slik privat sammenkoms­t, må du regne med en bot på 10.000 kroner.

Også russen har samlet seg flere steder fra Kristiansa­nd til Arendal natt til søndag:

Svingte unna skogens konge

Like før klokken 03 var politi og ambulanse på plass i Herefoss ved Opplandsve­ien, i forbindels­e med en utforkjøri­ng.

En bil med to personer måtte bremse for å svinge unna en elg på stedet.

– Fremstår ikke som skade på person, opplyser politiet i meldingen.

 ??  ?? FESTER: Politiet måtte rykke ut på mye festbråk og andre oppdrag på lørdagskve­lden.
FESTER: Politiet måtte rykke ut på mye festbråk og andre oppdrag på lørdagskve­lden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway